Vekil Refik Özen’in gündemi gıda sektörü

04.12.2018
A+
A-

AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili ve Bosna Hersek Dostluk Grubu Başkanı Refik Özen, Bursa Yemek Sanayicileri Derneği yetkilileriyle (BUYSAD) Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu’yu ziyaret etti.

Vekil Özen’in organizasyonuyla AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık’ın da eşlik ettiği ziyarette, BUYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Acar ve Yönetim Kurulu Üyeleri yer aldı. Gerçekleşen toplantıda, yemek sektörünün temsilcileri, talep ve sorunlarını Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu’ya iletme fırsatı yakaladı.

Ziyaretle ilgili değerlendirmede bulunan Vekil Özen, yemek sanayinin insan ve toplum sağlığını yakından ilgilendiren önemli bir sektör olduğunun altını çizdi. Özen şunları söyledi: “Bursa yemek sanayiciliği noktasında bu işi en iyi yapan şehirlerin başında geliyor. Hem oluşturduğu istihdam hem de yarattığı katma değer noktasında çok önemli bir sektör. Yemek sektörü, günlük yaklaşık 350 bin kişilik kapasiteye sahip ve yaklaşık 7 bin de istihdam yaratan önemli bir sektör. Direkt insan sağlığıyla alakalı, sağlıklı bir toplum oluşumunda önemli bir misyonu olan bu sektörün hem sorunlarının giderilmesi hem de geleceğe yönelik bazı projelerin değerlendirilmesi anlamında Bakan Yardımcımız Sayın Mustafa Aksu’yu ziyaret ettik. Ziyarette genel istişarelerde bulunduk. Bu gıda fiyatlarındaki anormal artışları ve sektörün kendi işleyişiyle alakalı yaşanan bazı sıkıntıları Bakan Yardımcımıza birebir aktardık. Bakan Yardımcımız da bizlere aldıkları tedbirlerden ve gıda fiyatlarında artışın çözümü noktasında önemli mesafeler kat ettiklerinden bahsetti. Okullardaki toplu yemek üretimiyle ilgili meseleye de değindik. Bursa firmalarının bu konuda üzerini düşeni yapmaya hazır olduğunu ilettik.”

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin Bursa’ya geleceğini ifade eden Vekil Özen, “Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’yi Bursa’da ağırlamaya hazırlanıyoruz. Tarım şehri olan Bursa’da ve Karacabey ile Mustafakemalpaşa ilçelerimizde hem bir takım açılışlarımız olacak, hem de gıda sektöründe faaliyet gösteren temsilcilerimizle bir araya geleceğiz. Bursa adına çok faydalı bir ziyaret olacağına inanıyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.