Abdullah Alagöz’den Akşener’e çağrı

Abdullah Alagöz’den Akşener’e çağrı
04.04.2024
A+
A-

Abullah Alagöz’den Meral Akşener’e açık çağrı: İstifa Et!

İYİ Parti Kurucular Kurulu ve eski GİK Üyesi Abdullah Alagöz, Genel Başkan Meral Akşener’e ‘istifa’ çağrısında bulundu.

Abdullah Alagöz, İYİ Parti’de yapılagelen hataları sıraladığı açıklamasında, ”İYİ Parti’yi kurgulayan odaklardan kurtararak sivil bir yapıya dönüştürmek ve olası ısmarlama adaylarla yanlışın devamına fırsat vermeyecek çıkışa ihtiyacımız var.” uyarısında bulundu.

İYİ Parti Kurucular Kurulu ve eski GİK Üyesi Abdullah Alagöz, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

”Partimizin kuruluşundan itibaren bugünlere çok zor şartlar altında geldik. Emeğiniz, mücadeleniz sadece bizlere değil milyonlara umut oldu. ‘Merhaba demokrasi’ söyleminiz içimizde bir kor ateşine döndü. Ancak süreç uzadıkça hayallerimiz, vizyonumuz ve misyonumuz başkalaştı.

Detaya girmeden açık ve yalın bir dil ile durumu özetleyeceğim:

İnsan kaynakları seçiminden  hesap verebilirlik ve şeffaflık noktasına kadar parti kurumsal hale gelmedi. Kongrelerden, ön seçim tiyatrosuna ve kontenjan vekil tercihine kadar yanlışlar silsilesi partimizi adeta bitirdi.

İttifak görüşmelerindeki başarısızlıklar ve yerel seçim stratejisindeki öngörüsüzlük partimizi sıradan partiler ligine indirgedi.

İYİ Parti, yoğun bir emeğin ürünü olarak kuruldu. Gençlerin, yaşlıların, emeklilerin velhasıl her sosyal dilimden insanımızın emeği vardır.

Partimizin yanlış politikalarınız sonucu girdiği bu cendereden çıkması gerekiyor. Diğer yandan 30 yıllık siyasi kariyerinizin de bu şekilde noktalanmaması ve demokrasiye yapacağınız katkıyla zihinlerde güzel duygular bırakmanız için istifa etmeniz gerekiyor.

Yeni bir sayfa ve bizi bu duruma getiren diğer unsurların olmadığı öze dönüşü gerçekleştirmekten başka bir yol ve yöntem bulunmamaktadır.

İYİ Parti’yi kurgulayan odaklardan kurtararak sivil bir yapıya dönüştürmek ve olası ısmarlama adaylarla yanlışın devamına fırsat vermeyecek çıkışa ihtiyacımız var. Aksi durum ve söylem belki hazine parasından dolayı partiyi 2028’e kadar taşıyabilir ama sonrası partiler mezarlığı olur.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.