DP lideri Uysal’dan Dünya Kadınlar Günü mesajı

DP lideri Uysal’dan Dünya Kadınlar Günü mesajı
08.03.2021
A+
A-

GÜLTEKİN UYSAL: “Başta şehit annelerinin, Diyarbakır’da nöbet tutan Diyarbakır annelerinin olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum.”

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, yayınladığı mesajla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Genel Başkan Uysal, yayınladığı mesajda şehit anneleri başta olmak üzere tüm dünya kadınlarının gününü kutladı.

Uysal, ülkemizdeki pek çok sorununun olduğu gibi kadınların yaşadıklarını sorunların da temel sebebinin işlemeyen demokrasi ve adalet olduğuna vurgu yaptı.

“Kadınların hak, hürriyet ve adalet mücadelesinde yanlarındayız”

“Demokrasi, hak ve hürriyetler manzumesidir. Biz Hürriyetçi Demokratların “demokrasi” gailesinin özünde ise kadınların hakları ve hürriyetlerinin teslimi, toplumsal yaşamın her alanında eşitliğe eriştikleri bir gün özlemi vardır.

Bugün ülkemizde ve dünyada kadınların yaşadıkları sistematik sorunların temeli; işlemeyen demokrasi, işlemeyen adalettir.

Demokrat Parti olarak demokrasinin işlemesi için ilk şartın “kadınların eşit hak, eşit iş ve eşit ücrete ulaşması “olduğunu, adaletin tesisi için de “kadın haklarının korunması” olduğunu düşünüyoruz.

Kadın hak ve hürriyetlerinin temini ve gelişimini istinad noktası haline getirmiş “Cumhuriyet” değer ve kazanımlarına bağlı kalarak, demokrasinin “herkes için” olduğuna inanarak kadınların hak ve hürriyet mücadelesinde, adalet mücadelesinde yanlarındayız.

Vesilesiyle başta şehit annelerinin, Diyarbakır’da nöbet tutan Diyarbakır annelerinin olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyor, en temel hakları, yaşam hakları ellerinden alınan, cinayete kurban giden kadınları saygıyla ve rahmetle anıyoruz.

Unutmamak gerekir ki kadınların mücadelesi başarıya ulaşmadan bizlerin demokrasi ve adalet mücadelesi başarıya ulaşmayacaktır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.