‘Türkiye’nin kaderini kadınlar değiştirecek’

25.11.2018
A+
A-

25 Kasım gününü Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında basın açıklaması yapan İYİ Parti Yıldırım İlçe Başkanı Av. Kerem Arslan ve Kadın Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Rükiye Conker,  her geçen gün sayısı artan şiddet olaylarına dikkat çekti ve İYİ Parti’nin kadın politikalarına vurgu yaptı.

İYİ Parti Yıldırım İlçe Başkanlığında yapılan açıklamada, İlçe Başkanı Avukat Kerem Arslan, Türkiye’de kadına yönelik uygulanan şiddetlerin türü ve boyutu ne olursa olsun kabul edilir olmadığını belirtti. Kadının her geçen gün artan sosyal ve ekonomik sorunlara paralel şiddete mağruz kaldığına dikkat çeken Arslan, 2018 yılının ilk on ayında 344 kadının öldürüldüğünü, 242 kadının ise cinsel saldırıya maruz kaldığını dile getirdi.

Arslan, “Hayatının herhangi bir döneminde eşi veya eski eşi tarafından fiziksel şiddete maruz bırakılan kadınların oranının yüzde 39.3, yaşadıkları şiddeti kimseye anlatamayan kadınların oranının ise yüzde 48.5. 16 yılda,  14 bin 293 kadın cinayeti işlendi. Bu cinayetlerin büyük bir bölümü yarısı aile içi şiddet sonucu gerçekleşti ve son 16 yılda kadın cinayetleri de yüzde 392 arttı.” dedi.

KADINLAR İYİ PARTİYLE GÜÇLENECEK

Türkiye’nin kaderini kadınların değiştireceğini belirten İYİ Parti Yıldırım İlçe Başkanı Av. Kerem Arslan, “ Kadının toplumdaki yerine geliştirmek ve kadını daha da güçlü kılabilmek için partimizin kadın politikalarını hayata geçireceğiz” sözleriyle partisinin kadın politikalarına vurgu yaptı.

KADININ SÖMÜRÜLMESİNE KARŞI SUSMAYA NİYETİMİZ YOK

Bir insan hakları ihlali olan kadına yönelik aile içi şiddetin, gelir düzeyi ne olursa olsun farklı toplumlarda, farklı kültürlerde yaşayan kadınların ortak sorunu olduğunu açıklayan, İYİ Parti Yıldırım Kadın Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Rükiye Conker ise, “Yapılan araştırmalar kadınların özellikle ev içinde yaşadıkları şiddetin yaygınlığını ortaya koymaktadır. Tüm dünyada kadınlar kocaları, babaları, erkek kardeşleri ya da akrabalık ilişkisi bulunan diğer aile üyeleri tarafından şiddete maruz kalabilmektedir.  Kadına yönelik aile içi şiddet, bir çok kadının eğitim ve çalışma olanaklarından mahrum olmasına sakat kalmasına hatta ve hatta ölmesine neden olabilmektedir. Çalışmak isteyen kadınlarımıza ”evde ki işler yetmiyor mu ” diyenler karşısında; kız çocuklarımız okul çağından alı konulup evlendirilmeye çalıştırılmasına, her geçen gün kadınlarımız öldürülüp şiddet görürken bedenimizin, emeğimizin sömürülmesine karşı susmaya niyetimiz yok. Biz kadınlar bugün de vardık, dün de vardık, yarın da var olacağız. Bizler biliyoruz ki kadın mücadelesi, aynı zamanda şiddetle hesaplaşma mücadelesidir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.