Dikkat çeken ‘genel seçim’ anketi

Dikkat çeken ‘genel seçim’ anketi
25.04.2024
A+
A-

Yerel seçimden sonra dikkat çeken ‘genel seçim’ anketinin sonuçları açıklandı.

ASAL Araştırma’nın 31 Mart yerel seçimlerini takiben yaptığı ankette, katılımcılara “Bu pazar genel seçim olsa tercihiniz ne olurdu?” sorusu yöneltildi.

ASAL Araştırma’nın 31 Mart yerel seçimlerini takiben yaptığı ankette, katılımcılara “Bu pazar genel seçim olsa tercihiniz ne olurdu?” sorusu yöneltildi. Anket sonuçlarına göre, yerel seçimlerde beklenmedik bir düşüş yaşayan AKP’nin oy oranında azalma görülürken, CHP’nin oy oranı artış gösterdi. AKP, 31 Mart yerel seçimlerinde ikinci sıraya geriledikten sonra, “erken seçim” konusu sık sık tartışma konusu oldu.

ASAL Araştırma, 20-21 Nisan tarihlerinde 26 ilde, 2000 kişi ile gerçekleştirdiği ve %1,95 hata payı ile CATI yöntemi kullanarak yaptığı “Bu Pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” anketinin sonuçlarını açıkladı. Önceki genel seçimde %36,3 oy alan AKP’nin oy oranı %32,2’ye gerilerken, CHP’nin %25,8 olan oy oranı %26,5’e yükseldi; ancak AKP liderliğini sürdürdü.

14 Mayıs seçimlerinde %9,90 oy alan İYİ Parti’nin oy oranı %5,6 olarak kaydedildi. İYİ Parti, 31 Mart yerel seçimlerinde önemli bir oy kaybına uğramıştı.

ASAL Araştırma’nın “Bu Pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” anketinde, kararsız oylar dağıtıldıktan sonra partilerin oy dağılımı şu şekilde oldu:

AKP:                              %32,2

CHP:                              %26,5

MHP:                             %9,8

DEM Parti:                     %9,1

İYİ Parti:                        %5,6

Yeniden Refah Partisi:   %4,5

Zafer Partisi:                  %4,2

Türkiye İşçi Partisi:        %2,6

Diğer:                             %5,5

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.