Fenerbahçe’de Osayi-Samuel, Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat PFDK’ye sevk edildi

Fenerbahçe’de Osayi-Samuel, Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat PFDK’ye sevk edildi
01.04.2024
A+
A-

Fenerbahçe’de Osayi-Samuel, Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat PFDK’ye sevk edildi.

Fenerbahçeli futbolcular Bright Osayi-Samuel, Jayden Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat ile Trabzonspor’dan antrenör Egemen Korkmaz, tedbirsiz olarak PFDK’ye sevk edildi.

Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) yapılan açıklamada, Osayi-Samuel’in Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki kavgaları nedeniyle disipline gönderildiği bildirildi. Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat’ın ise sportmenliğe aykırı hareket ve kavga sebebiyle PFDK’ye sevk edildiği aktarıldı.

Sarı-lacivertli kulübün görevlileri Kürşat Çiftlik ve Okan Özkan’ın da aynı müsabakadaki kavgaları yüzünden disipline verildiği ifade edildi.

Trabzonspor Kulübünün saha olayları ve talimatlara aykırı hareketten dolayı, bordo-mavililerin antrenörü Egemen Korkmaz’ın ise müsabakadaki kavgası nedeniyle disipline sevk edildiği belirtildi.

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Pekin: Sporcularımız nefsi müdafaa hakkını kullandı

Fenerbahçe Hukuktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin ise kulübün internet sitesine yaptığı açıklamada, “Trabzonspor karşılaşmasında maruz kaldığımız organize ve planlı linç girişimi sonrasında, sporcularımızın Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk edilmesi, tüm gerçekleri bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bu sürecin ilk gününden itibaren ne demek istediğimiz bu kararların ardından daha net anlaşılıyor.” ifadelerini kullandı.

Yapılan sevklere tepki gösteren Pekin, şu görüşlere yer verdi:

“Sporcularımız, sahada sadece kendilerini savunmaya çalıştı. Nefsi müdafaa hakkını kullandılar. Ancak ne yazık ki tamamen kendilerini savunmak adına ortaya koydukları tavır ‘Rakip takım taraftarlarıyla kavga’ gibi gerçeklikle bağdaşmayan bir nedenle PFDK’ye sevk edildi ve futbolcularımızın kendilerini, takım arkadaşlarını koruma refleksi yok sayıldı. Bireyin kendini koruma hakkı gerek ulusal gerekse uluslararası hukuk normlarında temel haklardan biri olarak kabul edilir. Bu hakkın savunulması için sonuna kadar mücadele edeceğiz.”

(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.