Çoban Ateşi Hareketi lideri Serdaroğlu, AKP’ye Sakarya’dan yüklendi

Çoban Ateşi Hareketi lideri Serdaroğlu, AKP’ye Sakarya’dan yüklendi
16.12.2019
A+
A-

Partileşme kararı alan Çoban Ateşi Hareketi’nin Genel Başkanı eski Sağlık ve Devlet Bakanı Rifat Serdaroğlu, yurt içi gezilerine Sakarya ile devam etti.

Serdaroğlu, hareketin Sakarya İl Örgütü tarafından düzenlenen toplantısında yaptığı konuşmada AKP ve Erdoğan’a yüklenerek, “AKP bir suç örgütüdür ” ifadelerini kullandı.

Rifat Serdaroğlu, yurt içi gezileri kapsamında 15 Aralık 2019 Pazar günü Sakarya’ya geldi. Sakarya İl Örgütü’nün düzenlediği salon toplantısına hareket mensupları yoğun ilgi gösterdi. Açılış konuşmasını İl Başkanı Mehmet Mangıroğlu’nun yaptığı toplantıda, ilahiyatçı yazar Sedat Şenermen de bir konuşma yaptı.

Toplantıya Çoban Ateşi Hareketi yöneticilerinden eski milletvekili Mehmet Dülger ve emekli vali Orhan Taşanlar,Yörük ve Türken Konfederasyonu Genel Başkanı Durhasan Koca, Prof. Dr. Işık Ece, Mehmet Yaşar Ahi, eski belediye başkanlarından Mehmet İspiroğlu ve bir çok eski siyasetçi de katıldı.

Sakarya ve çevre illerden gelen hareket mensuplarından oluşan coşkulu bir kalabalığa konuşan Serdaroğlu teşkilatlanma çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini söyleyerek 74 ilde teşkilatların hazır olduğunu ve çok yakın bir sürede partinin kurulacağını belirtti.

Serdaroğlu, konuşmasının devamında AKP’ye çok sert eleştiriler getirdi. AKP’nin bir suç örgütü olduğunu belirten Serdaroğlu, “Ordu çökertildi, yargı çökertildi, Erdoğan Anayasaya aykırı bir emir verse ‘Bu emir anayasaya aykırıdır’ diyecek ne bir komutan, ne emniyet müdürü, ne yargı kaldı. Bir tek Türk milleti kaldı. 18 yılda Cumhuriyetin bütün kazanımları satıldı” ifadelerini kullandı.

ÜLKÜCÜLERE SESLENDİ

Serdaroğlu, konuşmasında ittifakın küçük ortağı MHP ve Bahçeli’yi de eleştirdi. Serdaroğlu, ”MHP muhalefet partisi mi? Esir sarayın, esir Bahçeli’si. Ülkücü arkadaşlara sesleniyorum. Ülkücü arkadaşlar öncelikle kendilerini sorgulasınlar. İdeallerini, kaybetmesinler. İnsan fikri ile yaşar.” diye konuştu.

“KORAY AYDIN PARTİSİ”

Serdaroğlu’nun eleştirilerinden CHP ve İYİ Parti de nasibini aldı. CHP’nin bugünkü yapısı ve kadrosu ile Türkiye’yi AKP belasından kurtaramayacağını söyleyen Serdaroğlu, Kılıçdaroğlu’nun her salı günü TBMM’de yapılan grup toplantısında danışmanlarının hazırladığı konuşmayı okuyup gittiğini, başka da bir şey yapmadığını ifade etti.

İYİ Parti’nin de kendi içinde büyük sıkıntılar yaşadığını söyleyen Serdaroğlu, partinin MHP’ye benzediğini, Koray Aydın partisi olduğunu dile getirdi.

(Kaynak: medyasiyaset.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.