Millet İttifakı üzerinde oynanan oyunlar

Millet İttifakı üzerinde oynanan oyunlar
10.10.2019
A+
A-

Millet İttifakı; 24 Haziran seçimi sürecinde Türk milletine dayatılan ucube partili, cumhurbaşkanlığı sistemi ve oluşan korku ütopyasını bertaraf etme adına İYİ Parti ve CHP ile Saadet Partisi arasında kurulan bir ittifaktır.

Bu ittifakın temel amacı Türkiye’yi normalleştirmek, adalet, hukuk ve demokrasi kültürünü yeniden tesis etmek oldu. Farklı yelpazeleri temsil eden bu partilerimiz, Türkiye Cumhuriyeti temel paydasında buluşarak paydaş partilerimizin hassasiyetlerini de dikkate alarak güç birliğine gittiler.

Millet İttifakı; iktidarın bütün baskılarına ve yardımcısı olan küçük partinin alanlardaki her türlü saldırısına rağmen yenilmez denilen 17 yıllık iktidarı büyük metropollerden sildi.

AKP’nin Türk milletine dayattığı Partili Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, herkesten önce AKP’nin oyunlarını bozdu. Bugünlerde iki ortağın oluşturduğu Cumhur İttifakı, % 50+1’e ulaşamayacağı anlaşıldığından dolayı % 40+1 formülü üzerinde durmaktadır. Bu iki partinin toplam oyları buna da yetmediği için Millet İttifakı üzerinde her türlü oyunu servis etmiş durumdalar.

Bu noktada Millet İttifakı paydaşlarına her zamandan daha çok iş düşmektedir. CHP ve İYİ Parti sözcüleri, belediye başkanları her icraat ve konuşmalarında hangi partiye mensup olurlarsa olsunlar Millet İttifakı‘nı oluşturan partilerin tabanının hassasiyetlerine azami gayret göstermek zorundadırlar. Bölücü terörü çağrıştıracak her türlü eylem ve söylemden uzak durmaları gerekmektedir. Diğer yandan gırtlağına kadar yolsuzluğa, hukuksuzluğa bulaşmış cemaat ve tarikat bağlarına karşı da kesin bir duruş sergilemeleri gerekmektedir.

İYİ Parti ve CHP, her türlü ideolojik bağnazlığın önüne geçerek bu ceberut iktidardan ülkemizi kurtarmak zorundadır. Her iki partimizin genel başkanlarının hassasiyetlerini bütün teşkilatlar da dikkate almalıdır. Türk milletine karşı kan kusan bölücülerle hiçbir gerekçe ve hiçbir bahane üretmeden bu iki partimiz özellikle CHP çok uzak durmalıdır. Bölücülerin mezarını ziyaret belki nostaljik olarak birilerini mutlu edebilir ama paydaş partinin tabanında infiale sebep oluyorsa ziyaret etmeyeceksiniz!

Sonuç itibariyle hobilerimizden, nostaljik takıntılarımızdan uzak durarak Türkiye Cumhuriyeti sevdasında her zamandan daha çok buluşmaya ihtiyacımız vardır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.