Dünya’daki ‘Ritüeller’ BursaFotoFest’te konuşulacak

05.07.2018
A+
A-

Bu yıl ‘Ritüeller’ temasıyla 8.’si düzenlenecek olan Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali (BursaFotoFest), Dünya’nın farklı coğrafyalarından ünlü isimleri bir araya getiriyor.

‘Ritüeller’ temasıyla bu yıl sekizincisi yapılacak olan Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali (BursaFotoFest), 28 Eylül – 07 Ekim 2018 tarihlerinde kapılarını Merinos AKKM’de bir kez daha açıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi (BKK) ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) işbirliğiyle bu yıl 28 Eylül – 07 Ekim 2018 tarihleri arasında Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali (BursaFotoFest), sekizinci kez düzenleniyor. Dünya’daki ‘Ritüelleri’ Bursa’ya taşıyacak olan fotoğraf festivalinin yürütme kurulu toplantısı Bursa Kent Konseyi’nde gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi Başkanı Aziz Elbas, Yerel Gündem Şube Müdürü Mahmut Turunç, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Murat Başlar, Festival Küratörü Kamil Fırat, BUFSAD Başkanı Serpil Savaş, BUFSAD Başkan Yardımcısı Hakkı Arca ve Bursa Kent Konseyi Fotoğraf Çalışma Grubu Temsilcisi Meral Kuru’nun katıldığı toplantıda, BursaFotoFest’in detayları hakkında konuşuldu.

Konuk ülke Hindistan
Dünya’nın dört bir tarafından ve ülkemizin her coğrafyasından gelen fotoğrafçıları çalışmaları ile birlikte ağırlayacak 8. BursaFotoFest’te birçok panel, toplantı, atölye çalışmaları, portfolyo değerlendirmeleri gerçekleştirilecek. Söyleşilerde usta fotoğrafçılar çalışmalarını ve anılarını fotoğraf tutkunlarıyla paylaşacak. Ayrıca festival kapsamında düzenlenecek panel, portfolyo ve atölye çalışmalarında fotoğraf tutkunları sanatçılarla bir araya gelme şansı yakalayacak. Ayrıca BursaFotoFest, bu yıl konuk ülke olarak Hindistan’ı ağırlayacak.

Instagram Fotoğraf Yarışması
8. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali kapsamında ayrıca ‘Ritüeller’ temalı Instagram Fotoğraf Yarışması gerçekleştiriliyor. Fotoğraf tutkunlarının Instagram üzerinden #Ritüeller2018 etiketi ile başvurabileceği fotoğraf yarışması için son tarih ise 07 Eylül. ‘Dünya’da Ritüelleri en iyi anlatan fotoğrafı çek, paylaş, kazan’ sloganıyla gerçekleşen fotoğraf yarışmasına katılmak için kişisel Instagram hesabında #Ritüeller2018 hashtagi ile fotoğraf paylaşılması ve @bursafotofest Instagram hesabını etiketleyerek takip edilmesi gerekiyor. Katılımcılar detaylı bilgi için www.bursaphotofest.org sitesi üzerinden Instagram Fotoğraf Yarışması’nın şartnamesine ulaşabilirler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.