İYİ Parti Osmangazi İlçe Teşkilatı’ndan YHT ihale iptaline sert tepki

26.09.2018
A+
A-

Döviz kurundaki artış ve tasarruf tedbirleri nedeniyle Bursa bağlantılı yüksek hızlı tren hattının Bilecik – Yenişehir etabının ihalesinin iptal edilmesine Bursa’da muhalefet partilerinden sert tepki geldi.

Bursa’nın yakından takip ettiği ve 2020 yılında tamamlanmasının planlandığı yüksek hızlı tren hat çalışmalarının nisan ayında ihalesi yapılan Bilecik – Yenişehir etabının iptal edilmesi üzerine bir açıklama yapan İYİ Parti Osmangazi teşkilatı, bu işin sorumlusunun AKP hükümeti olduğunu açıkladı.

BURSA HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI

Yüksek hızlı tren projesinin, Bilecik – Yenişehir etabında ihaleyi kazanan firmanın henüz işe başlamamış olması ve tasarruf tedbirleri nedeniyle iptal edildiği iddiaları üzerine Bursa’da tepkiler artarken, İYİ Parti Osmangazi İlçe Teşkilatı adına yönetim kurulu üyesi Mehmet Emir Aksoy, ihalenin iptal edilmesiyle ilgili şüpheleri olduğunu söyledi.

17 yıldır iktidarda olan ve her türlü devlet imkanını kullanan AKP’nin, Bursa’ya verdiği sözleri tutmadığını belirten Aksoy, ‘’İzmir’e 12 kilometrelik yer altı metro hattı ile İstanbul’a yeni metro hattı yapımının Ulaştırma Bakanlığı’nca onaylandığını biliyoruz. Buna karşılık Bursa için Gökdere-Şevket Yılmaz arasında yapılması planlanan 3,5 kilometrelik yer altı metro hattının ise 6’ncı kez reddedildiğini kamuoyundan, Bursalılar’dan gizliyorlar. Keza; hızlı tren projesinde de tasarruf tedbirleri gerekçesiyle Bilecik – Yenişehir hattında müteahhide yapılan ödemelerin durduğu, dolayısıyla proje inşaatının da durduğunu öğreniyoruz. İptalle birlikte, 2012 yılında Geçit bölgesinde ilk temeli atılan ve son olarak 2020 yılında biteceği açıklanan hızlı tren projesinde beklenti içerisinde olan Bursalılar, büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştır. Bu durumda Bursa halkı yine uyutulmuştur’’ açıklamasında bulundu.

BURSA İHMAL EDİLİYOR

Bu arada Bursa’da belediye yatırımı olan stadyumun da hala eksikleri olduğunu ve bitirilemediğini aktaran İYİ Parti Osmangazi İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emir Aksoy şunları söyledi:

‘’Açılışı Aralık 2015 yılında yapılan Timsah Arena’nın kafası hala bitirilememiştir. Çene bölümü yapımının daha yeni ihaleye verildiği söylenmektedir. Mevcut hususlar Bursa’nın ihmal edildiği ve merkezi yönetimden hak ettiği desteği alamadığını düşündürmektedir. Bu kapsamda; Bursa’ya merkezi yönetimin desteği ne seviyede sorusu da akla gelmektedir. Bursa mevcut durumuyla ihmal edilmiş bir kent değil midir?” ifadelerini kullanarak tepkisini dile getirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.