Bursa’da Cumhuriyet’in 95. yılı coşkuyla kutlandı

30.10.2018
A+
A-

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Bursa’da fener alayı etkinliği gerçekleştirildi, Balıkesir’de motosikletlilerin katılımıyla “Cumhuriyet Korteji” oluşturuldu.

Merkez Yıldırım ilçesi Gökdere Meydanı’nda toplanan binlerce kişi, Yıldırım Belediyesi önündeki Bayrak Alanı’na kadar ellerinde meşale ve bayraklarla yürüdü. Etkinlik renkli görüntülere sahne olurken, bazı vatandaşlar da balkonlarından alkışlarıyla yürüyüşe destek verdi.

Bayrak Alanı’ndaki etkinlikte, 1923 kadın tarafından iki ay süren çalışma sonucu 20 milyon ilmekle örülen 600 metrekarelik Türk bayrağı sergilendi. Yıldırım Belediyesi, yapımında 7’den 70’e her yaştan Yıldırımlı kadının emek verdiği Türk bayrağı ile Türkiye rekoruna imza attı.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, burada yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan büyük bağımsızlık mücadelesinin 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ile taçlandırıldığını söyledi.

Burada ilk günkü ruh ve imanla, birlik beraberlik içinde Cumhuriyet’i ilelebet yaşatacaklarına dair olan inançlarını bir kez daha pekiştirdiklerini belirten Edebali, şunları kaydetti:

“Cumhuriyet bize dünün mirası değil, yarının emanetidir. Biz aldığımız bayrağı bir adım daha ileriye taşıyarak geleceğimizin teminatı olan gençlerimize teslim edeceğiz. Gencinden yaşlısına ve engellisine kadar 1923 kadınımız, 20 milyon ilmek işleyerek uğrunda destanlar yazılan bayrağımızı oluşturdular ve bayram coşkumuzu rekorla taçlandırdılar. Bayrağımızın ilmek ilmek örülmesinde emeği geçenleri kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanımızın birlik ve beraberliği için toprağa düşen tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyorum.”

Binlerce kişinin katıldığı kutlama, Merve Özbey ve Manga grubunun konserleriyle devam etti.

Nilüfer ilçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda da binlerce vatandaş, ellerinde meşale ve Türk bayraklarıyla yürüyüş düzenledi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, burada yaptığı konuşmada, “Halkız biz, bu bayram bizim. Bunun için buradayız. Nilüfer’de bu coşkuyu bir kez daha yaşatan on binler iyi ki buradasınız, iyi ki buradayız, hep burada olacağız. Güneşin son ışığına dek, rüzgarın son nefesine dek burada olacağız. Ölümsüz Cumhuriyet’imize sonsuza kadar sahip çıkacağız.” diye konuştu.

Havai fişek gösterisiyle meydanı dolduranlar keyifli anlar yaşadı. Kutlamalar, Haluk Levent konseriyle devam etti.

Öte yandan Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü tarafından, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde, şef Nilüfer Göl’ün yönetiminde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Konseri verildi.

RESEPSİYON VERİLDİ

Öte yandan Bursa Valiliğince 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali İzzettin Küçük ve eşi Ayşe Küçük konukları birlikte karşıladı.

Mülkiye Başmüfettişi olarak Ankara’ya atanan Küçük, etkinlikte yaptığı konuşmada, Bursa’da çalışmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Vali Küçük, şunları kaydetti:

“19 yıl kaymakamlık ve 10 yıl da valilik makamında bana Bursa gibi eşsiz bir yerde çalışma fırsatı veren sayın Cumhurbaşkanımıza ve bana destek olan herkese şükranlarımı iletiyorum. Devlet memurluğunun tabiatında bu gibi değişiklikler, atamalar var. Mühim olan görev yaptığınız yerlerden alnınız ak ve vicdanınız rahat ayrılmanızdır. Ben de bugün çokça şükrediyorum. Sizleri tanıdım ve Bursa gibi müthiş bir yerde görev yaptım. Ben hepinizi Allah’a emanet ediyor, tekrardan en önemli bayramımız olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.”

Program, Vali İzzettin Küçük ve ailesi ile Bursa protokolü tarafından, Cumhuriyet Bayramı’na özel hazırlanan pastanın kesilmesiyle sona erdi.

(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.