Gözler Bilim Kurulu toplantısında… Hangi kararlar alınacak?

Gözler Bilim Kurulu toplantısında… Hangi kararlar alınacak?
28.10.2020
A+
A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Türkiye’de korona virüs hastalarının arttığını açıklamasının ardından Bilim Kurulu üyelerinden yeni tedbirler geleceğini ilişkin açıklamalar peş peşe gelmişti. Gözler bugün vakaların en çok görüldüğü İstanbul’da toplanacak Bilim Kurulu toplantısına çevrildi. Bilim Kurulu ne zaman toplanacak?

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu toplantısı bugün vakaların en çok görüldüğü İstanbul’da toplanacak.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, virüse karşı verilen mücadelede son dönemde kazanılan başarıların sürdürülemediğini ve tüm Türkiye’de korona hastalarında artış yaşandığını dile getirmişti.Bakan Koca, İstanbul’un Türkiye’deki vakaların yüzde 40’ını oluşturduğunu dile getirirken, Bilim Kurulu toplantısının da Çarşamba günü(bugün) İstanbul’da toplanacağını açıklamıştı.

BİLİM KURULU’NDAN NE KARAR ÇIKACAK?

Bilim Kurulu üyelerinin hafta içinde yaptığı “Yeni tedbirler masaya yatırılacak” açıklamalarının ardından gözler bugünkü toplantıya çevrildi.Toplantıda İstanbul bazında ve vakaların yüksek olduğu belli bölgeler için yeni tedbirler alınacağı öngörülüyor. Bakan Koca geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada özellikle İstanbul’da toplu taşımalar konusunda yeni tedbirler alınması gerektiğini dile getirmişti.

Bilim Kurulu’nun saat 16:00’da toplanması beklenirken, toplantının ardından Bakan Koca kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulunacak.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.