Bursa, yemek cirosunu yüzde 47 artırdı

Bursa, yemek cirosunu yüzde 47 artırdı
15.01.2019
A+
A-

Yemeksepeti’nden kentlere özel 2018 büyüme raporu açıklandı.

Günde 320 bin siparişi Türkiye’nin dört bir yanına ulaştıran Yemeksepeti, Anadolu’da büyümesini sürdürüyor. 2018 yılında yaklaşık 250 milyon porsiyon sipariş alan Yemeksepeti, hizmet verdiği 68 kentin online sipariş trendlerini ortaya koydu.

Raporda; Bursa, 2018 yılında en çok sipariş verilen 7. kent olarak öne çıkıyor. 2018 yılında Bursa’dan, %31 artış oranı ile toplamda 2 milyon 200 bin sipariş verildi. Sipariş adetlerindeki artış restoranların büyümesine de katkı sağladı ve geçtiğimiz yıl Bursa’daki restoranlar cirolarını geçen seneye oranla %47 arttırdı.

Yemeksepeti, 2018 yılında kullanıcılarının Türkiye’nin dört bir yanından verdikleri 250 milyon porsiyon siparişi kentler bazında inceledi ve hizmet verdiği 68 kentteki online sipariş trendlerini açıkladı.

Anadolu’daki restoranlar cirolarını %97 arttırdı

Her geçen gün artan üye ve restoran sayısı ile Yemeksepeti, Anadolu kentlerinde büyümeye devam ederek yerel ekonomiye destek oluyor. 2018 yılında üç büyük dil dışındaki kentlerdeki restoran sayılarında geçen seneye oranla %38 artış görülürken, kullanıcı sayıları ise %51 arttı. Aynı zamanda, Anadolu’daki restoranların cirolarında geçen seneye göre ortalama %97 artış yaşandı.

Bursa 2018’de cirosunu %47 arttırdı

Yemeksepeti’nin kentlere özel hazırladığı yıl sonu raporunda, Bursa, 2018 yılında en çok sipariş verilen 7. kent olarak öne çıkıyor.

2018 yılı içerisinde Bursa’dan, %31 artış oranı ile toplamda 2 milyon 200 bin sipariş verildi.

Sipariş adetlerindeki artış, restoranların büyümesine de katkı sağladı ve geçtiğimiz yıl Bursa’daki restoranlar cirolarını geçen seneye oranla %47 arttırdı.

2018’de Bursa’nın favori lezzeti burger oldu

Bursalı Yemeksepeti kullanıcılarının verdiği 2 milyon 200 bin sipariş incelendiğinde 2018’de Bursa’da en sevilen lezzetin burger olduğu görülüyor. Burgeri sırasıyla döner ve lahmacun izledi.

2018’de Bursa’da atağa geçen lezzetler:

  • Bursa’da kahvaltı siparişleri artış gösteren kategorilerden biri oldu. Geçen seneyle karşılaştırıldığında siparişler %77 arttı.
  • Sebze yemeği siparişlerinde de büyük artış yakalayan Bursa, bu yıl tam 5 kat daha fazla sebze yemeği sipariş etti.
  • Bursalı kullanıcılar 2018’de bir önceki seneye göre mantı siparişlerini %50 arttırarak mantı sevgilerini ortaya koydular.
  • Atağa geçen bir diğer lezzet ise deniz ürünleri oldu. 2018’de Bursa’dan verilen deniz ürünleri siparişleri yaklaşık 3 kat arttı.
  • Bursalı kullanıcılar bu sene geçen seneye oranla noodle siparişlerini de 2 kat arttırdılar.

Yemeksepeti Anadolu’da büyümeye devam ediyor

Yemeksepeti Satış Direktörü Korhan Erçin, hedefleri doğrultusunda Anadolu’da büyümeye devam ettiklerini vurgulayarak “Değişen hayat şartları ve alışkanlıklar nedeniyle, günümüz insanı için bugün zaman ve hız artık çok daha değerli. Yemek alışkanlıklarında da bu hız beklentisi öne çıkıyor ve internetten yemek siparişi kültürü sadece büyük kentlerde değil, Anadolu’da da giderek yayılıyor. Anadolu kentleri hızlı bir şekilde online paket sipariş alışkanlığını ediniyor ve bu kültürü benimsiyor. Yemeksepeti’nin Anadolu’daki büyümesi bunun en büyük göstergelerinden biri. Anadolu’daki restoranların yıllık ciroları da geçen seneye göre ortalama %97 yükseldi. Bu büyüme önümüzdeki yıl da devam edecek ve 2019 yılında tüm Anadolu kentlerinin İstanbul siparişlerini geride bırakacağını ön görüyoruz.” dedi.

Anadolu’daki restoranların gelirlerini artırma yönünde hizmetler geliştirerek yerel ekonominin büyümesini de desteklediklerini belirten Erçin, şöyle devam etti: “Yemeksepeti olarak büyümemizi sürdürmemizin aynı zamanda restoranların da büyümesine bağlı olduğu bakış açısıyla işimizi yürütüyoruz ve bu nedenle iş ortağımız olan restoranların gelirlerini artırmak için hizmetler geliştirmeyi oldukça önemsiyoruz. Restoranlar arasındaki rekabeti bozmadan, hepsine eşit mesafede durarak kendi işlerini geliştirebilmeleri için gerekli tüm imkanları sağlıyoruz. Özellikle lokal restoranlara nasıl daha iyi servis verebileceği, hangi ürünleri daha çok satmaları, nasıl pazarlama yapacakları ve bir pazarlama yapıldığında neleri ölçmeleri gerektiği gibi konularda onlara danışmanlık veriyoruz. Bu detayları belirlerken restoranlara verilerle destek sağlıyoruz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.