YIL-MEK fark oluşturuyor

YIL-MEK fark oluşturuyor
27.11.2017
A+
A-

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, YIL-MEK Namazgah Kurs Merkezi ve Okul Öncesi Eğitim Sınıfı’nı ziyaret ederek kadın kursiyerler ve minik öğrencilerle bir araya geldi.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ücretsiz eğitimleriyle Yıldırımlıları  hobi sahibi yaparken aynı zamanda onları meslek sahibi yapan, okul öncesi eğitim sınıflarıyla çocukları geleceğe hazırlayan Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları ve Okul Öncesi Eğitim Sınıfı’nı ziyaret etti. Namazgah Mahallesi’nde yer alan kurs merkezindeki filografi, iğne oyası, keçe, kağıt rölyef branşlarında aldıkları eğitimle hem kendilerini geliştirerek yeteneklerini keşfeden hem de birer hobi edinen kadınlarla bir araya gelen Başkan Edebali, kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünlerini inceledi. YIL-MEK eğitimlerinde önceliğin kadınların meslek sahibi olarak aile ekonomisine katkı koymalarını sağlamak olduğunuvurgulayan Başkan Edebali, “Kadınların yaşamın her alanında daha güçlü bir biçimde söz sahibi olmasını istiyoruz. Bu anlamda kadınlarımızın başarılı ve tek başına ayakta durabilen bireyler olmasına yardımcı oluyoruz. Kadınlarımızın zamanlarını hobi edindikleri ve sosyalleştikleri kurslarda daha değerli hale getiriyor, meslek sahibi olmasına katkı sağlıyoruz. Bununla da yetinmeyip meslek sahibi olan kadınları üretime dahil ederek, aile bütçelerine katkı sağlamalarına yardımcı oluyoruz” dedi.

EKONOMİYİ KADINLAR AYAĞA KALDIRACAK

İstihdama katılan kadınlar sayesinde ilçe ekonomisinin büyüyeceğini işaret eden Başkan Edebali, “Aile güçlü olursa toplum da güçlü olur. Bu bilinçle aile ekonomisine katkıda bulunmak için meslek edinmek isteyen kadınlarımızın mutluluğu adına çalışıyoruz. İstihdama katılan kadınlarımız sayesinde kadın eli değen ilçe ekonomisi daha fazla kalkınacak. Bizim çalışmalarımıza değer katan en büyük etmen kadınlarımızın heyecanıdır. İnsanlarımızı geleceğe taşıyacak projelere imza atarken bizim en büyük destekçimiz kadınlarımızdır” diye konuştu.

13 BİN KURSİYER

YIL-MEK kurslarıyla her yıl binlerce kursiyere ücretiz eğitimler verdiklerini hatırlatan Başkan Edebali, “Hobi edinerek kendini geliştirmek ve meslek sahibi olarak iş yaşamına dahil olmak adına binlerce vatandaşımız her yıl YIL-MEK kurs merkezilerini dolduruyor. Gelen yoğun talepler doğrultusunda kurs merkezlerimizin sayısını her yıl daha da artırıyoruz. 2017-2018 eğitim yılında 31 mahalle 40 merkez 52 branş ve 154 sınıfta 102 başarılı eğitmenimizle 13 bin 180 kursiyerimize hizmet veriyoruz. Amacımız bu kurs merkezlerimizi 69 mahallemize de yaymak” diye konuştu.

MİNİKLERDEN YOĞUN İLGİ

Eğitimin toplumların kalkınmasındaki en önemli unsur olduğu bilinciyle en büyük yatırımın çocuklar için yapılması gerektiğini belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, Namazgah YIL-MEK Okul Öncesi Eğitim Sınıflarında ziyaret ettiği miniklerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Okul öncesi eğitimin,çocukların donanımlı bireyler olarak yetişmesinin ilk basamağı olduğunu söyleyen Başkan Edebali, “Eğitim, aile içerisinde başlayan ve ömür boyu süre gelen bir önemli olgudur. Geleceğini garanti altına almak isteyen her toplum çocuklarını özenle yetiştirmelidir. Bu seferberliğin altın anahtarı ise okul öncesi eğitimdir” diye konuştu.

ANNE ŞEFKATİYLE EĞİTİM

Yıldırım Belediyesi olarak öncelikli hizmet grubunda yer alan çocuklarındonanımlı bireyler olarak yetişmesi için ücretsiz okul öncesi eğitimleriyle ilk kıvılcımı yaktıklarını vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Kültürünü ve medeniyetini temsil edecek, örf ve adetlerini sonraki kuşaklara taşıyacak bir nesle imza atmak için okul öncesi eğitim sınıflarımızın göstermiş olduğu çalışmalara özellikle önem veriyoruz. Binlerce yavrumuzu, kendilerine anne şefkatiyle yaklaşan eğitim neferi 97 öğretmenimizle yaşama hazırlıyoruz. YIL-MEK bünyesinde yer alan Okul Öncesi Eğitim birimlerimiz 32mahalle 55 sınıf ve 97 şubede 2 bin 602evladımızı yarınlara hazırlıyor” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.