Bursa’da 671 toplanma alanı belirlendi

Bursa’da 671 toplanma alanı belirlendi
30.10.2019
A+
A-

AFAD İl Müdürü Yalçın Mumcu, “Tüm vatandaşlar, e-devlet üzerinden bu toplanma alanlarını görebilir.”

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Bursa İl Müdürü Yalçın Mumcu, hazırlanan “İl Afet Müdahale Planı” kapsamında 671 toplanma alanı belirlendiğini açıkladı.

Mumcu, AFAD İl Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, afetlere dirençli bir Türkiye için “Afetlere Hazırlık Yılı” çalışmalarını başlattıklarını söyledi.

Vatandaşların afetlerde güvende kalabilmeleri için bilgilendirme, tutum ve davranış değiştirme gibi temel hedefleri tespit ettikleri anlatan Mumcu, “Bursa olarak çalışmalarımızı yaptık ve 671 toplanma alanı belirledik.” dedi.

Toplanma alanlarının, afet ve acil durumlar sonrasında geçici barınma merkezleri hazır oluncaya kadar sağlıklı bilgi alışverişi sağlamak amacıyla halkın tehlikeli bölgeden uzaklaşarak toplanabileceği güvenli alanlar olduğunu dile getiren Mumcu, şöyle konuştu:

“Toplanma alanları, belediyelerle ortaklaşa hareketle belirlenen alanlardır. Belediyenin belirlediği alanlara gidip uygunluğuna baktıktan sonra bunu halka arz ediyoruz. Tüm vatandaşlar, e-Devlet üzerinden bu toplanma alanlarını görebilir. Sayın Bakanımız ve Valimizin talimatıyla yeniden ekibimizce incelemeler, güncellemeler yapılıyor. Alanlarda bir aksaklık ya da eksiklik varsa yeniden belirleniyor. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor.”

“Toplanma ile barınma alanları birbiriyle karıştırılmamalı”

Mumcu, toplanma ile barınma alanlarının birbiriyle karıştırılmaması gerektiğine dikkati çekerek, “Barınma alanları, çadır kentin, konteyner kentin oluşturulacağı alanlardır. Bununla ilgili de gerekli çalışmalar yapıldı. Toplanma ve barınma alanları belirlendikten sonra belediye ve kurumlara bildirildi. Güncellemeler devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

İlçelerdeki toplanma alanları ile barınma alanları hakkında bilgi verilen toplantıda, 192 çadır kent ile 36 konteyner kent alanının da belirlendiği duyuruldu.

Toplantıda, merkez Osmangazi’de 186, Yıldırım’da 151, Nilüfer’de 86 toplanma merkezi, İnegöl’de 37, Mudanya’da 22, Gemlik ve Gürsu’da 20, Kestel’de 18, Mustafakemalpaşa, Karacabey, Orhaneli, Büyükorhan ve Yenişehir’de 17, Orhangazi’de 16, İznik’te 13, Harmancık’ta 9 ve Keles’te 8 toplanma alanı bulunduğu aktarıldı.

Daha sonra 60 dönüm alanda kurulan, elektriği, zemini ve altyapısı hazır, tuvalet, duş, yemek ve barınma gibi hayati ihtiyaçların karşılanabileceği alanları içeren “Afet ve Acil Durum Ekipleri Toplanma Merkezi” tanıtıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.