Yeni Yıla Merhaba…

20.12.2022
A+
A-

Bursa Güzel Sanatları Koruma ve Geliştirme Derneği‘nin, BAOB Sergi Salonundaki “Yeni Yıla Merhaba” Sergisi, 2 Ocak 2023 tarihine kadar gezilebilir.

Sevginin açılışını, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Remzi Çınar yaparken, Erdinç Candar ve Nilsu Aldoğan‘ın, insan ruhunu huzura boğan müzikleri eşliğinde, bizlere güzel anlar yaşattıkları için teşekkür ederiz.

Sergide, 36 dernek üyesinin toplam 58 eseri sergilenmekte olup, bizler de orada olarak destek verebiliriz.

Ne dersiniz, emek harcanarak düzenlenen bu güzel sergiye, en kısa sürede gidelim mi?

Bursa Güzel Sanatları Koruma ve Geliştirme Derneği, 34 yıldan beri faaliyette bulunmakta olup, 71 üyesi bulunuyor.

Dernek Başkanı Nilgün Solakozlu, derneğin amacının; “İnsanların güzel sanatlara ilgisini çekmek ve bu konuda gelişmelerini sağlamak için çeşitli sergi, kurs, workshop vb. etkinlikler düzenlemek” olduğunu belirtti.

Sergi açılışında, Dernek Başkanı Nilgün Solakozlu ile birlikte değerli eğitimci ve koro şefi Kadir Arman, Nurdan Düzgündikiş, Mehmet Emin Düzgündikiş, Semiha Güneş, Selmaertuna Çelebioğlu, Metin Enengin, Şeref Ruhi Aydın ve Nihat Küçük hocam ile birlikte olduk.

*****

Bursa Güzel Sanatları Koruma ve Geliştirme Derneği’nin internet ana sayfasındaki, Başkan Nilgün Solakozlu‘nun mesajı, dernek amacını geniş kapsamlı olarak şu şekilde açıklamaktadır:

“Çocuklarımıza, torunlarımıza uygar ve çağdaş bir Türkiye bırakmaksa amacımız; her türlü sanatı tanıtmak, öğretmek ve sevdirmek için birlikte olmalı; bir sinerji yaratmalıyız. Bursa Güzel Sanatları Koruma ve Geliştirme Derneği olarak eskiden olduğu gibi, bundan sonra da aynı hedefe yürümek üzere çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Bilim ve sanat yolunda tüm engelleri yıkarak, çağdaş bir Türkiye yaratabiliriz…

Bursa Güzel Sanatları Koruma ve Geliştirme Derneği’nin, bu çok özel sergisinde, eserleri ile emeği geçen Nilgün Solakozlu, Nurdan Düzgündikiş, Selmaertuna Çelebioğlu, Semiha Güneş ve tüm diğer katılımcılara başarılar dilerim.

Sağlık, sevgi ve hoşgörü ile kalınız…

YORUMLAR

  1. Mehmet Emin Düzgündikiş dedi ki:

    Kaleminize sağlık. Sanata ve sanatçıya göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkürler.

    1. Tansel Saylı dedi ki:

      Mehmet Emin Abim, emek çok kutsal, saygı duymak gerekir… Bu sergiden çok zevk aldık, emegi geçenlere tesekkürler…