Yeni tosuncuk Selcoin

Yeni tosuncuk Selcoin
27.04.2021
A+
A-

‘Kerizlik parayla değil, sırayla’ olarak bilinirdi, fakat günümüzde kerizlik de parayla oldu kripto para simsarları yüzünden.

Türkiye kripto para skandallarıyla sarsılıyor, haberlerde izliyorum; milyar dolarlardan bahsediliyor, bir TL’ye ihtiyacımız olduğu şu günlerde bu kadar büyük rakamlar nasıl toplanıp yurt dışına kaçırılıyor akıl alır gibi değil.

Önceki yıllarda çalışmadan kazananların korktuğu kurum Mali Polisti. Özellikle kara para veya karşılığı olmayan para konularında ciddi caydırıcı güvenlik birimiydi ama şimdilerde adı fazla da duyulmuyor.

Türkiye piyasasında milyar dolarların hareketleri nasıl oluyor da takip edilmiyor anlaşılır gibi değil. Kripto para birçok ülkede serbest ama sıkı denetim olmak şartıyla, bizde ise yasalarda yeri var mı bilen yok.

Çiftlik Bank ve kripto para konusunda ciddi para, piyasadan sanal ortamdan yurt dışına kaçırıldı. Yapacak bir şey yok ama piyasa boşluk kaldırmaz. Hemen boş kalmaması için meslek büyüğüm ve mahalle sakinimiz iş ve girişimci olmayan ağabeyimiz kendini feda ederek Çiftlik Bank yerine danacoin, kripto para olarak da Selocoin birimini kurmak istediğini sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

Değerli mahalle sakinimize konunun ayrıntılarını sormak için telefon görüşmesi yaptım, kendisi sana da bir hisse verelim teklifiyle karşılaştım. Anladım ki işler pek o kadar da iyi değil. Oysa milletin parasını araklayanlar sadece reklamlarla parsayı silip süpürmüşlerdi ama bizim ki kendi bizzat teklifte bulunuyor.

Piyasalar şimdilik danacoin ve selocoin’i tam olarak bilmiyorlar, malum reklam yapacak hisse satılmış değil ama yakındır; boy boy afişler youtube’de reklamlar gelecektir, tabi keriz bulunduğunda.

Mahalleli olarak hisse almamakla birlikte, ‘komşu da pişer, bize de düşer’ bağlamında selocoin’e manevi desteğimiz tamdır.

Selocoin malum yaşı kemale ermiş, abdestinde namazında niyazında emekli ve girişimciliğe adım atmak isteyen bir vatan evladı, kaçma olasılığı yok, hele diğer tosuncuk gibi yatlarda katlarda güzel hatunlarla nispet yapacak hali de yok, zira kalbi dayanmaz.

Selocoin sadece kripto para, sanal dana sektörlerinde hizmet etmeyecek gibi duruyor. Malum piyasada boşluk var, seloevimoin, seloarabamoin, seloseyahatoin, seloümreoin ve selohacoin gibi sektörlerde de halkına hizmet edecek gibi duruyor. Malum emekli parasıyla geçinmek kolay değil; evlatlar var evlenecek, yer yurt sahibi olacak, para lazım. Yıllarca kalem oynattı olmadı, kitap yazdı olmadı en iyisi girişimcilik.

Haydi hayırlısı! Komşu sende pişer, bize de düşer inşallah.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.