Umudu diri tutmak

Umudu diri tutmak
08.11.2021
A+
A-

Şunun şurasında 2023’ün Haziran’ına ya da 2022’nin Kasım’ına ne kaldı ki!

Muhalefetin bir arada olma görüntüsünü vermesi bile başta Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli olmak üzere tüm AKP’lilerle MHP’lilerin aklını şaşırttı. İktidardan gideceklerini anlamış olmalarının verdiği moral bozukluğu ile ülkenin gerçeklerinden kopuk, kendilerinin bile inanmadıkları mesnetsiz suçlamalarla muhalefete yükleniyorlar. Ama ne yapsalar da artık milletin onların bu gereksiz çığırmalarını dinlemeye ne ihtiyacı, ne de tahammülü kaldı.

Kandırıldığını fark eden millet, bu ceberrut yönetimin kendi derdiyle hemhal olmak gibi bir amacının olmadığını, aksine kendisi perişan haldeyken bile niyetinin iktidarını sürdürmek olduğunu anladı artık.

Cumhur İttifakını bu güne kadar bir arada tutan şey, bu ittifaka mensup dar bir grubun milletin dini ve milli değerleriyle cebi üzerinden oluşturduğu çıkar ilişkileriydi. Ülkeyi bir ahtapotun kolları gibi saran bu ilişkiler ağı milleti böldü, parçaladı, açlık derecesinde yoksullaştırarak yönetmeye başladı. Milleti maddi manevi bütün değerlerinden etti ama umudunu yok edemedi.

Sn. Erdoğan muhalefet belediyelerini “topal ördeğe” dönüştüreceğine kadar, onların gösterdiği performans karşısında, birbirlerinin gölgesine sığınarak birlikte memleketi uçuruma sürükledikleri Sn. Bahçeli ile beraber kendileri “şaşkın ördeğe” dönüşüverdiler. İşte muhalefetin bu demokratik, gerçekçi ve samimi başarısı, keyfi tutum içerisindeki Cumhur İttifakının iktidardan indirilmesi gerektiğine dair milletin umudunu daha da güçlendirdi.

Böylece memleketi uçuruma sürüklenmekten kurtarmaya muktedir olduğunu topluma hissettiren muhalefetin yereldeki başarısı ile birlikte ülkenin siyasi gündeminin belirlenmesinde üstünlüğü ele geçirmesi, Sn. Erdoğan ile Sn. Bahçeli’nin uykularını kaçırıyor olmalı ki ne yapacaklarını, ne söyleyeceklerini şaşırmış durumdalar.

Yağlı Boya Tablo: ESMA GÜMÜŞ

Türkiye ihanetlere doydu. İktidarın yirmi yıldır milleti ayrıştırmak üzere ektiği kin ve nefret tohumları hastalıklı olduğundan beklendiği gibi yeşermedi. Oysa muhalefet partilerinin bir süredir dayanışarak demokratikleşmeden yana köklü bir dönüşüm yapacakları konusunda verdikleri umut, toplumda karşılık buldu ve herkesi birleştiriyor.

Sağcısı solcusu, kadını erkeği bugüne kadarki kötü gelişmelerden yeterince ders çıkardı. Muhalefet partileri de ülkenin tehlikeye sürüklendiği böyle bir zamanda birlikte hareket edilmesi gerektiğini nihayet anladı. Onlar da ülkenin rantını kapma yarışına katılmak yerine, hep birlikte seçimi kazanıp ülkenin sorunlarına çözüm üretmenin tatlı rekabetine girerek milleti huzura kavuşturmaktan başka bir şanslarının olmadığını kavradı.

Anlaşılan Türkiye seçim sathı mailine girmiş bulunmaktadır. Uykuları kaçsa da hala “hep ben hep ben, hep bana hep bana” demeye doymayanların kaybettiği, “ben değil biz diyenlerin, halka karşı söylediklerinde samimi olup yalan söylemeyenlerin” kazanacağı, kazanılacak seçim zaferinin ise halkın hanesine yazılacağı günler kapıda.

Güzel ülkemizin iyi insanları, umudunuzu diri tutun; Türkiye’nin normale döneceği, hepimizin de hep birlikte huzura kavuşacağı günler çok yakın!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.