Turgay Erdem, Nilüfer Mahalle Komiteleri üyeleriyle bir araya geldi

30.01.2019
A+
A-

CHP Nilüfer Belediye Başkan Adayı Turgay Erdem, ‘’katılımcı belediyecilik’’ anlayışına büyük önem verdiğini belirterek, “Yurttaşların kent yönetimine katkısını önemsiyorum, yeni dönemde de bu yapının sürmesini istiyorum” dedi.

Erdem, Nilüfer Kent Konseyi tarafından düzenlenen toplantıda, Nilüfer Mahalle Komiteleri üyeleriyle bir araya gelerek, talep, öneri ve sorunlarını dinledi.

Konak Kültürevi’nde, moderatörlüğünü Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp’ın yaptığı toplantıda, mahalle komiteleri üyelerinin ve muhtarların sorularını tek tek yanıtlayan Erdem, yeni dönemde de daha önce olduğu gibi ilçeyle ilgili soru ve sorunlara yurttaşların katılımıyla çözüm getirileceğini söyledi.

Erdem, komite üyeleri ve muhtarlarla düzenli olarak bir araya gelmeyi çok önemsediğini dile getirerek, “Bugüne kadar kentin gelişimini ilgilendiren tüm süreçleri Nilüfer Mahalle Komiteleri üyeleriyle birlikte yürüttük, birlikte yürütmeye de devam edeceğiz. Tüm sorun ve isteklerle bire bir ilgileniyorum. Yeni dönemde tüm sıkıntılara birlikte çözüm getirmek üzere kolları sıvayacağız” diye konuştu.

Nilüfer’in çağdaş bir kent olmasında mahalle komitelerinin katkısına değinen Erdem, söz konusu komitelerin üye sayısının bin 500 kişiye ulaştığını belirtti.

Erdem, Nilüferle ilgili eksiklerin giderilmesi yolunda atılan adımlarda birlikte hareket edilen bu yapı içinde, geçen yıl mahalle komiteleriyle 200 toplantı yapıldığını ve bu toplantılarda 785 karar alındığını vurguladı.

“ELİMİZDE YENİ PROJELERİMİZ VAR”

Mahalle muhtarlarına katkıları nedeniyle özellikle teşekkür eden Erdem, konuşmasında şunları kaydetti:

“Nilüfer Mahalle Komiteleri Türkiye’ye örnek bir yapıdır. Yurttaşların kent yönetimine katıldığı, gönüllülük ilkesine dayanılarak yürütülen bu yapıda elini taşın altına koyan tüm kent sevdalılarıyla gurur duyuyorum. Nilüfer’i yeni dönemde de birlikte yönetmeye devam edeceğiz. Bunu çok önemsiyorum. Sizlerin görüş ve önerilerine ihtiyacım var. Bugün sizlerle bir arada olma nedenim tam da bu. Eksiklerimizi gözden geçirmek ve yeni dönemde sizlerle beraber Nilüfer’i daha yaşanılabilir, daha da mutlu bir kent haline getirmek istiyoruz. Elimizde yeni projelerimiz var. Diğer taraftan, bu projelerden hangilerine öncelik verilmesi gerektiği konusunda sizlerin değerli fikirlerine de ihtiyacım var. Diliyorum ki bundan sonraki 5 yılımızı da birlikte daha verimli, daha hızlı bir şekilde geçireceğiz. Bugüne kadar gösterdiğiniz güven için çok teşekkür ediyorum. Yeni dönemde de daha güzel bir Nilüfer için desteğinizin sürmesini istiyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.