TBMM’de salı sallandı!

TBMM’de salı sallandı!
24.02.2021
A+
A-

Olağan TBMM grup toplantılarına iki bayan liderin muhalefeti damgasını vurdu.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, AK parti Grup Başkanvekili Özlem Yıldız üzerinden Erdoğan’ı, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise GARA operasyonu üzerinden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ağır şekilde eleştirdiler.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Uşak’taki çıplak arama iddialarını reddederken, “Ahlaklı kadın çıplak aramayı açıklamak için bir sene beklemez. Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez. Bu, kurgusal bir harekettir” sözlerine Akşener grup toplantısında sert eleştirilerde bulundu.

Akşener, “Bir AK Parti milletvekili, üstelik de kadın bir milletvekili çıktı, AK Parti’ye göre onurlu kadının tarifini yaptı. Tacize, tecavüze, utanmazlığa maruz kalan kadınlar için utanmadan, ‘Onurlu kadın bir sene beklemez, ertesi gün şikâyet eder’ dedi. Yani bu arkadaş diyor ki; ‘Tacize, tecavüze uğrayan kadın susuyorsa, susmak zorunda kalıyorsa, onursuzdur. Aradan zaman geçtikten sonra konuşuyorsa, yine onursuzdur.’ Milletin vekili olduğunu iddia eden bir insanın sözlerine bakar mısınız? Bir iktidarın milletinden nasıl uzaklaştığına bakar mısınız? Şu utanmazlığa bakar mısınız? Gerçekten ibretlik” dedi.

Akşener’in bence en can alıcı sözleri ise geçmişte kendisi hakkında çıkarılan yalan iddialar karşısında herkesin sustuğunu, bir kadının haksızlık karşısında en yakınları tarafından susturulmak istendiğini, “Sus kadın” dendiği oldu. Gelenekçi toplumların en büyük yarasıdır kadının haksızlık karşısında susturulması, işlemediği suçla ömür boyu zan altında tutulması.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin cephesine baktığımızda ego biraz yükselmiş gibi… Fırsat bulduğu ortamda başörtülü ilk kadın Grup Başkanvekili olduğunu söyleyip duruyor ve hata yapmaya devam ediyor. Haklı olduğu bir konu ise yurt dışından yayın yapan FETÖ’cülerin hedefinde.

GARA operasyonundan sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu‘nun hedefinde HDP vardı. Soylu katıldığı TV programlarında açılım sürecinde Kandil’de çekilmiş fotoğrafları gösterdi ve bir HDP milletvekilinin GARA bölgesine gittiğini söylemişti.

Pervin Buldan, TBMM Grup toplantısında çok tartışılacak açıklamalarda bulundu. Süleyman Soylu’ya cevap verirken, ”İmralı ve Kandil’de yaptığımız görüşmeler devletin kayıtlarında mevcuttur” dedi.

Buldan, açılım sürecinde yapılan görüşmelerle ilgili olarak, “Bir defasında Kandil’de görüşme gerçekleştirdiğimiz sırada, dışarıda yaptığımız görüşme esnasında üzerimizde iki İHA dolaşıyordu. İki İHA biz o görüşmeleri yaptığımız esnada tepemizde dolaşıyordu. Ankara’ya döndüğümüzde sorduk; “Sizin güvenliğiniz için uçuyorlardı” dediler. Kandil görüşmelerini devletin güvenlik amaçlı uçurduğu İHA’ların altında gerçekleştirdik. Bütün bunlar devletin kayıtlarında mevcuttur. Çünkü her yaptığımız görüşme, Kandil’deki görüşme de hükümetle ve devletle yaptığımız görüşme de İmralı’da yaptığımız görüşmeler de kayıtlarda mevcuttur. Erdoğan o süreçte ne olduğunu bildiği için keşke önce ona gösterseydin. Kendisi o süreci gayet iyi bilir” dedi.

Buldan’ın tartışma yaratacak sözleri ise, “Çözüm sürecinde bize vaat ettiklerinizi yeri ve zamanı geldiğinden mutlaka açıklayacağız. Çözüm sürecinde bizlere, partimize, heyetimize neler vaat edildi, hangi sözler verildi, çözüm süreci başarıya ulaşırsa nelerin yapılacağına dair bizlere vaat edilenleri açıklamazsak namerdiz” açıklamasıydı.

Buldan’ın açıklamalarından sonra sosyal medyada, ”açılım sürecinde neler oldu” soruları sorulmaya başlandı ama Soylu’dan bir cevap gelmedi.

Başarısızlık yalanla dolanla örtülecek bir gerçek değildir, o yüzdendir ki AK Partili yetkililer yaptıkları açıklamalarla son dönemde ters köşe oluyorlar.

Soylu’nun TV programında yaptığı açıklamalar devletin arşivinden çıkan bilgilerdi. Unuttuğu ise sürecin Erdoğan tarafından sonlandırıldığıydı ve bu konuşmanın ardından HDP’den böyle bir açıklama geleceğini tahmin etmesi gerekirdi.

Sonuçta açılım iktidarın bir projesiydi.

  • Soylu bunları bildiği halde sizce neden böyle açıklamalarda bulundu?
  • Yoksa Pervin Buldan’ın dediği gibi gözünü Erdoğan’ın koltuğuna mı dikti?
  • Peki, açılım sürecinde hangi vaatlerde bulunuldu ve kayıtları var mı?
  • HDP Eş Genel Başkanı alenen rest dedi, sonrası mı?

İlerleyen günlerde öğreneceğiz.

TBMM salı günü sallandı, siyasi kulislerde bu akşam itibariyle hasar yok.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.