TBMM, 48 gün sonra açılıyor

TBMM, 48 gün sonra açılıyor
31.05.2020
A+
A-

Meclis, coronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında 16 Nisan’da ara verdiği çalışmalarına 48 gün sonra yeniden başlayacak. Genel Kurulda çarşı ve mahalle bekçileri düzenlemesine ilişkin kanun teklifi görüşülecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yeni tip coronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında 16 Nisan’da ara verdiği çalışmalarına 48 gün sonra yeniden başlayacak. “Yeni normal” düzende çalışmalarına yeniden başlayacak olan TBMM Genel Kurulu, 2 Haziran Salı günü toplanacak. Mecliste bu süreçte çalışmalar sosyal mesafe, maske ve hijyen konularına gerekli hassasiyet gösterilerek sürdürülecek.

Genel Kurulda Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu Teklifi ele alınacak. Düzenlemeye göre, çarşı ve mahalle bekçileri, görev bölgelerinde ve çalışma saatleri içinde kişileri, araçları durdurabilecek, kimlik sorabilecek, şiddet mağduru veya şiddete, istismara uğrama riski taşıyan kadın ve çocukları en yakın genel kolluk birimlerine teslim edecek.

Bekçiler, halkın sükun ve istirahatini bozanları ve başkalarını rahatsız edenleri engelleyecek; sokak, geçit ve meydanları tıkayarak trafiğe mani olan taşıtları ve diğer engellerin kaldırılmasını sağlayacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.