Suriye’de askeri üssümüze saldırı

Suriye’de askeri üssümüze saldırı
08.04.2021
A+
A-

Suriye’nin Afrin Basselhaya’daki askeri üssümüze kamikaze dron ve ATGM ile YPG/PKK’lı teröristlerce saldırıda bulunuldu. Hain saldırıda maalesef iki askerimiz şehit oldu.

Uzun zamandır Suriye’de askerlerimize karşı saldırıda bulunulmuyordu.

Peki, Afrin bölgesinde neler oluyor?

Bu sorunun cevabı; sanırım askeri yetkililerden çok Suriye, Türkiye, ABD ve Rusya arasındaki ilişkilerde saklı.

ABD, Irak’ı kontrolüne alırken Rusya, Suriye’ye iyice yerleşmek üzere ve Türkiye’ye yakın bölgelere ilerlemeye devam ederken, YPG/PKK terör örgütü yine taşeron olarak kullanılıyor.

Afrin Basselhaya’daki askeri üssümüze kamikaze dron ve ATGM (Güdümlü Tanksavar Füzesi) ile saldırıda bulunulmuş öğrendiğimiz kadarıyla.

Peki, kamikaze dronlar terör örgütünün eline nasıl geçti, hangi ülke verdi?

En son Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalarda adı duyulmuştu kamikaze dronlarının ve İsrail’den alındığı basına yansımıştı. Enteresan olmamakla beraber şimdi Suriye’de PKK’nın elinde görüyoruz.

Türkiye, Montrö Antlaşması tartışmalarını darbe ekseninde tartışa dursun; terör örgütü PKK bir taraftan ABD, diğer taraftan Rusya tarafından kullanılıyor, ortak teknolojik destek ise İsrail olduğu görülüyor.

YPG/ PKK terör örgütü nereden fırsat ve cesaret buldu da askeri üssümüze saldırıp askerlerimizi şehit etti?

Geçtiğimiz günlerde şüyu vukuundan beter açıklamalardan kaçınılması gerektiğini yazmıştım. Umarım Montrö konusundaki gereksiz patinajımızla bağlantılı değildir bu saldırı.

Çünkü saldırı; Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Yerhov’un, “Montrö Sözleşmesi’nin değiştirilmesi söz konusu değil. Bu, yürürlükte olan ve görünene göre yürürlükte kalacak bir belge. Bu, Karadeniz’de bölgesel güvenliğin sağlanması açısından önemli ve mihenk taşıdır. Rusya, bu sözleşmeyi böyle görüyor” açıklamasından sonra gerçekleştirildi.

Terör örgütü taşeronluğunda umarım Türkiye’ye bir mesaj değildir bu saldırı.

ABD, Karadeniz’i istiyor; Rusya, ABD’nin Karadeniz’e girmesini istemiyor ve her iki ülkenin eli güçlü…

Bu sarmaldan kurtulmak zor olacaktır Türkiye için.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.