Şok iddia ve görüntüler

Şok iddia ve görüntüler
19.05.2021
A+
A-

Prof. Dr. Emin Gürses, Ulusal kanalda 2 bakan ve 1 AK Partili başkanın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kuyusunu kazdığı iddiasında bulunmuştu ki Sedat Peker gazeteci Hadi Özışık ile görüntülü görüşmesini yayımladı ve “Nisan 2021’de hani Türkiye değişecekti” dedi.

Prof. Dr. Gürses, 12 Mayıs 2021 tarihinde Ulusal kanalda canlı yayında, “Cumhurbaşkanı Erdoğan güvende değil. Tayyip Erdoğan’a da ilettik buradan da söyleyelim; Çevresindeki (2 Bakan, 1 Başkan) birkaç kişi, ”Tayyip Erdoğan rahatsız, ülke yönetimini biz ele aldık” deyip ”bu milleti hapse atarlar. Böyle bir şey olursa hemen ayaklanın” açıklamasında bulundu.

Gürses açıklamalarında, “Cumhurbaşkanı güvende değil. Bu operasyonlarda Tayyip Erdoğan’a ulaşırlarsa ne yapacaklar biliyor musunuz? Bir bakan var, bir bakan daha var adlarını vermeyeyim. Şimdi bir de bir başkan var bir yerde. Bunların üçü bir araya gelecekler; ‘Sayın Cumhurbaşkanımızın sağlık durumu iyi değildir’ diyecekler, kendileri ülkenin yönetimini almayı düşünüyorlar. Alırlarsa bu millet onları 24 saatte hapse atar. Reis’e haber gönderdik de buradan da söyleyelim. Böyle çalışmalar var. ABD de bunlara destek veriyor. ‘Siz yavaş yavaş piyasayı temizleyin.’ Bu 5 ton uyuşturucu meselesi, saraya dayanırsa bu üç kişi, ABD ile bağlantısı olan adamlar ‘Çok kıymetli Erdoğan’ımız biraz dinlenecek biz yöneteceğiz ülkeyi’ dedikleri an milletin ayaklanması lazım. Bu yasa dışı bir iştir. Millet izin vermez” açıklamasında bulundu.

Öğretim Üyesi Emin Gürses; psikolojik savaş ve istihbarat uzamanı, siyaset bilimci, akademisyen. 2008 yılında Ergenekon soruşturmasından gözaltına alınan Emin Gürses, Ergenekon davasında terör örgütüne üye olma, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik etme suçlamalarıyla tutuklu olarak yargılanmış, 30 Ocak 2010 tarihinde tahliye edilmişti.

Türk kamuoyunda açıklamalarıyla gündem oluşturan Sedat Peker; geçtiğimiz akşam twitter hesabından, “Kıymetli dostlarım, internethaber sitesinin sahibi olan Hadi Özışık – Süleyman Özışık kardeşler en yakınları olan Süleyman Soylu’yla benim aramda aracılık yaptıklarını yalanlamışlar, söyleyen şerefsizdir demişler. Ben kimseye hile yapmam, ancak kendimi de rezil duruma düşürmem” paylaşımında bulunarak gazeteci Hadi Özışık ile yaptığı görüntülü konuşmayı paylaştı.

Peker’in paylaştığı görüntüler kısa sürede milyonlarca kişi tarafından izlendi. Peker önceki videolarında her türlü görüşmesinin kaydını tuttuğunu söylemişti.

Görüntülerde Peker’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için, “Yirmi senedir bu adama yatırım yaptık, Nisan’da hani dönüyorduk, Nisan’da hani her şey değişecekti ülkede” sözleri dikkat çekti.

Bir başka dikkat çekici durum ise gazeteci Hadi Özışık’ın Süleyman Soylu’ya yönelik; “ Seninki harakiri yaptı”, Mehmet Ağar’a yönelik ise “Aptal herif” yakıştırmasında bulunmasıydı.

Peki, Nisan 2021 tarihinde Sedat Peker ülkeye dönmüş olsaydı Türkiye’de ne değişecekti?

Bu sorunun cevabı yakın zamanda sosyal medya hesaplarından ifşa edilecektir diye tahmin ediyorum.

Geçtiğimiz günlerde Süleyman Soylu ve Mehmet Ağar, Peker olayı ile tasfiye edileceği tahmininde bulunmuştum.

Prof. Dr. Emin Gürses hocanın dile getirdiği basında fazla yer almayan açıklamaların Peker’in son ifşa videosuyla örtüşmesi tesadüf olabilir mi?

Bu tesadüfler bir algı operasyonu mu, yoksa Anakara’da birileri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gerçekten tuzak mı kuruyor?

Emin Gürses Hoca malum psikolojik savaş ve istihbarat uzamanı, siyaset bilimci, akademisyen derin strateji iyi bilenlerden. Böylesi bir iddiayı bir hafta önceden dile getirip sonrasında kendisini destekleyen açıklamayı Sedat Peker’in gazeteci Hadi Özışık’la sohbetinde yapması oldukça ilginç bir rastlantı.

Ankara kulislerinde konu devlet içinde güç savaşları olarak yorumlanıyordu fakat Sedat Peker’in twitter’den paylaştığı görüntülerdeki ayrıntı işin güç savaşlarından daha farklı olduğunu düşündürüyor.

Ankara’da güç savaşlarının döndüğü yerlerin başında HSK geliyor. HSK’da 11 üyenin görev süreleri 7 Haziran 2021 tarihinde doluyor. HSK’daki seçimler için iktidar ile muhalefet arasında ciddi mücadele yaşanıyor lakin asıl çekişme iktidar partisi içindeki hukukçular arasında.

Bir başka güç savaşlarının yaşandığı yer Yüksek Askeri Şurası 2021 toplantısı… Genel Kurmay Başkanı Org. Yaşar Güler görev süresi uzatılmazsa yaş haddinden emekli oluyor, yerine gelmesi muhtemel en güçlü aday Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Ümit Dündar. Fakat Dündar da yaş haddini dolduranlardan ve Savunma Bakanı Hulusi Akar ile anlaşmazlığı basına yansımıştı. Büyük sürpriz olur mu? Muhtemelen olacak gibi.

2 bakan, 1 başkanın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı görevden uzaklaştırılacağı iddialarının aslında Ankara’daki güç savaşlarını gündemden uzak tutmak amacıyla ulusalcılar tarafından bilinçli yapıldığı iddialarının olduğunu da not düşmüş olalım.

2 bakan, 1 başkan iddiası doğru mudur bilinmez ama şüyuu vukuundan beter açıklamalar.

Demedi demeyin; siyaset arenasında böyle iddia ve görüntüler çok adamı yerinden eder.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.