Saz ve söz üstadı Neşet Ertaş, Bursa’da anılacak

Saz ve söz üstadı Neşet Ertaş, Bursa’da anılacak
07.02.2019
A+
A-

Yozgat Konfederasyon üyesi olan Bursa Marmara Yozgatlılar Federasyonu’nun Bursa Büyük Şehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği ‘’Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Gecesi’’, 9 Şubat 2019 Cumartesi Saat: 20:00‘da Merinos AKM Osmangazi Salonu’nda yapılacak.

Bursa Marmara Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ahmet Aslan, Anadolu‘nun sevinçlerini, hüzünlerini, acılarını ve mutluluklarını haykıran türkülerini hepimizin ‘’Göynüne‘’ işleyen ozanımız, şairimiz, büyük ustamız Anadolu’nun efsanesi türkülerin efendisi Neşet Ertaş anısına düzenledikleri geceye bütün Bursa halkının davetli olduğunu ve girişlerin ücretsiz olacağını belirtti.

Başkan Aslan, Neşat Ertaş‘ın UNESCO tarafından ‘’Yaşayan İnsan Hazinesi’’ olarak kabul edilen Abdal müziğinin son temsilcisi ve ‘’Bozkırın Tezenesi‘’ gibi bir değeri unutturmamak adına yeni yetişen gençlere bu kültürü aşılamak, yaşatmak, benimsetmek ve sevdirmek için hemşerileri olarak onun adına bu geceyi tertiplediklerini ifade etti.

Geceye Ertaş’ın akrabalarından oluşan Neşet Ertaş Abdallar grubunun ve Bursa Büyük Şehir Belediyesi Türk Halk Müziği grubunun muhteşem gösterisiyle ve hayat hikâyesinden bazı kesitlerle icra edileceğini belirten Başkan Ahmet Aslan, Ankara ziyaretlerinde Yozgatlı hemşerileri olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay, Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan ve eski Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ’ı da davet ettiklerini, o günün şartlarında müsait olduklarında geceye katılacaklarını açıkladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.