Rumlar hadlerini bilecek!

Rumlar hadlerini bilecek!
21.02.2022
A+
A-

Rumların BM’nin kontrolündeki ara bölgeyi istedikleri gibi kullanmak istemelerine KKTC yönetimi ve güvenlik kuvvetlerimiz müdahale edince Güney Lefkoşa’da yer alan Denya köyünün “sözde” Belediye Başkanı Hristakis Panayotu, “Mesele, diğer tarafın, Kıbrıs’ın, Türklerin silahla karar vereceği sahipsiz bir bağ olmadığını anlamasıdır” buyurmuş.

Anlaşılan sözde Denya Belediye Başkanı Hristakis Panayotu geçmişi unutmuş. Kendilerinin, Kıbrıs adasının tümünün sahibi olduklarını zannettikleri günleri, yaptıkları soykırımı, yerle bir ettikleri Türk evlerini, şehit ettikleri masum Türkleri, savunmasız Türk köylerine saldırdıktan sonra soyup soğana çevirip, yağmaladıkları köylerimizi unutmuşa benziyor.

Zannediyor ki, hiçbir saygınlığı ve güvenilirliği olmayan Kıbrıs yönetiminin AB üyesi olmakla adanın tümünün, kendi deyimi ile bağın sahibi!

Bu hayalini kurduğu, “adanın tümüne sahip olma” rüyasının çoktan bittiğinin farkında bile değil sözde Belediye Başkanı.

Adanın tümünü Yunanistan’a bağlamak ve yüzlerce yıllık hayallerini gerçekleştirmek için 15 Temmuz 1974 günü darbe yaptıklarını, Kıbrıslı Türklerin de kurucu ortağı oldukları Kıbrıs Cumhuriyetini yıktıklarını, 16 Temmuz günü yıktıkları ve yok ettikleri Kıbrıs Cumhuriyeti yerine “Kıbrıs Helen Cumhuriyeti”ni ilan ettiklerini, 17 Temmuz 1974 günü EOKA’nın tetikçisi Nikos Sampson’u sözde Kıbrıs Helen Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı ilan ettiklerini ve 18 Temmuz 1974 günü de sözde Kıbrıs Helen Cumhuriyeti’nin Bakanlar Kurulunun aldığı kararla Kıbrıs adasını Yunanistan’a ilhak ettikleri açıklamasını yaptıklarını unutmuşa ve kendini de halen daha “bağın sahibi” görmüşe benziyor.

Ben kendisine, o çok güvendiği ve masum, korumasız Kıbrıslı Türklere ellerindeki son model silahlarla saldırırken kendilerini aslanlar zanneden “Rum Milli Muhafız Ordusu” (Ethniki Fruro) mensuplarının, Türk askerinin karşısında sıçanlar gibi kaçacak delik aradıklarını hatırlatmak isterim. Bu gözler, o sıçanların can havli ile kaçacak delik aradıklarını gördü 1974 Barış Harekatının ikinci bölümünde.

Sözde Belediye Başkanı Hristakis Panayotu’a tavsiyemdir; Yalanla dezenformasyonla Kıbrıs sorununun başlangıç tarihi olarak 1974’ü gösterdiniz. Türkiye’yi adayı bölmekle suçladınız, 1974’ün biz Kıbrıs Türkleri için huzurla uyumaya başladığı tarih olduğunu anlamamazlıktan geldiniz. Siz kendi söylediğiniz yalana inanın, bizim için önemi yok. Lakin Masum Türkleri, sırf Türk oldukları için katlettiğiniz ve mahkemelerde hesap vermediğiniz günlerin çok geride kaldığını bilin. Elinizden geliyorsa, gücünüz yetiyorsa, “sahipsiz bağ” olmadığını iddia ettiğiniz topraklarda haklarımızı savunan Güvenlik Kuvvetlerimize, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarına gelin de müdahale edin.

—————–

*Prof. Dr. (İnş Müh), Doç. Dr. (UA. İliş.) Ata ATUN

Akademisyen, Kıbrıs İlim Üniversitesi

KKTC Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.