Pazar keyfi mi kaldı!

Pazar keyfi mi kaldı!
30.05.2021
A+
A-

İşin neresinden tutarsan tut elinde kalıyor birader, gizli iş tutarsan işte böyle aşikâre doğurursun.

Milletin bir pazar keyfi vardı, Sedat Peker’in videosunu izlemek için o da kalmadı ya la. Adamın videosu 11 saatte 7 milyondan fazla kişi tarafından izlenmiş iyi mi?

Adam milletin izleme alışkanlığını değiştirdi; hem de bir tripod, bir kamerayla… Bu kadar çok televizyonlar olmasına rağmen gülelim mi ağlayalım mı?

Arkadaş; TV kanalları anlaşsın Peker’le videoları normal saatlerde yayınlasınlar, millet de sabahın köründe kalkıp ev ahalisini rahatsız etmesin, millet keyif yapsın yahu…

Bizim gasteci Alaaddin, yok yok Atile de kalem oynatıp duruyor bu adam hakkında… Derin kebap İskender misali sanırsan kıyamet kopuyor, adam kızmış sallıyor da salıyor işte. Yahu kardeşim yazsana şöyle behlül gibi tipleri, yüzümüz gözümüz açılsın. Yok yapmaz tuhaf insan.

Adamın videoları bir saat kadar ama yorumcular mı, yorucular mı bilemedim bir hafta boyunca anlatıyorlar da anlatıyorlar. Neredeyse ireisin ağzından çıkan her kelimenin gittiği yer varmış gibi.

Aklıma gelişmişken arkideş, bize büyükler bizansın İstanbul’da olduğunu anlatırdı. Meğer Angara İstanbul’u geçmiş ya la abo. Acayip acayip işler; tahaf tahaf insanlar, kimin eli kimin şeyinde belli değil ya la.

Baktım sabah erken apartumanda kıpırdılar var; dedim şopara aç bakalım ne diyecek bu deli dinleyelim, milletten geri kalmayalım ama adam bir sakin, bir bozacı gibi bağırıyor… Zati kulaklar ağır işitiyor anlamıyorsun.

Bir ara bayır köy bucağı mı dedi, orasını pek anlamadım. Hükamat yardım etmiş de kervanı Nusret mi basmış, yoksam yanlışlamaya bayır bucağına giderkene Nusretçilere mi gitmiş, orasını anlayamadım adamın hırçınlı konuşmasından.

Türkmen deyince dedim bir türkü çığıracak, hani pek de yanık olur türküleri ve manileri oralardaki yarenlerin.

Hemen aklıma geldi Suriye Türkmen’i deyince;

Gel gör ne barbad oldım

Öz yurdımda yad oldım

Düştim kara günlere

Yaman dilde yad oldım.

Çok çekti bu gardaşlarımız, hala da çekiyorlar eşkıyalardan he mi?

Bir de aynı yere bakıp sülü mü, sulu mu anamadım adama demediğini bırakmıyor. Ha aklıma gelmişken bu adamın taklidini yapan biri var. Yahu adam amma mukallit… O daha fazla saldırıyor herkese, onu da izletti bizim şoparlar.

Abooo tümden izleyince hanedan dizisine döndü memleket, önceleri agora gibiydik şimdi arena gibi olduk.

Önceden TRT ajansından pazar sabahları kovboy filmlerini izlerdik ne güzel; şimdilerde pek yok galiba… Akşamüstleri kutunu açayım mı diye program olurdu, şimdi devletin kutusunu açıyorlar ya la.

Geçenlerde bizim İbrahim’in facebokta resmini gördüm, nerelere gittiyse fuardı sanırsam eline almış silahları poz veriyor dedim ki, “Demedi deme İbrahim, şeytan doldurur.” Beyenmiş zaar.

Demedi deme İbrahim; bu deli hükümatı da yakar, memleketi de…

Pazarımızın içine ettiler…

Zaten sokağa çıkma yasağı var; yukarıdaki tuhaf insan gasteci tak tak sanki memleketi kurtaracak, bi rahat vermediler ya la…

YORUMLAR

  1. Hakan dedi ki:

    Bu mafyalarin izlendiği kadar eba ders programı izlenmedi memlekette..eğitim sistemi o kadar etkili vatandaşımız da.ve gelecekteki çocuklarımızda . buna göz yumanlara ne demeli