Oyak Renault çalışanları gönül seslerini duyurdu

Oyak Renault çalışanları gönül seslerini duyurdu
08.11.2017
A+
A-

Oyak Renault çalışanlarından oluşan Oyak Renault Türk Halk Müziği Topluluğu, engelli bireylerin yanında olmak için yurdumuzun her yöresinden türküler seslendirdikleri çok özel bir konser gerçekleştirdi. Bu özel konsere Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi İşitme Engelli öğrencileri de işaret dilinde eşlik ederek katılanlara unutulmaz anlar yaşattılar.

Türkiye’nin en büyük otomobil üreticisi Oyak Renault bünyesinde, Türk halk müziğine gönül vermiş çalışanlardan oluşan Oyak Renault Türk Halk Müziği Topluluğu, “Gönül sesimizi duymayan kalmasın” diyerek bedensel ve işitme engelli bireylere destek olmak için çok özel bir konser gerçekleştirdi. Müziğin birleştirici gücünden yola çıkılarak, yurdumuzun her yöresinden türkülerin seslendirildiği bu konsere, Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi işitme engelli öğrencileri de işaret dilinde eşlik ederek katılanlara keyif dolu, unutulmaz anlar yaşattılar.

7 Kasım’da Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Yerleşkesi Oditoryum Salonu’nda gerçekleşen konsere, pek çok katılımcının yanı sıra çok sayıda bedensel ve işitme engelli misafir davet edildi. İşitme engelli misafirlere özel çevirmenlerin yer aldığı konserde, Oyak Renault çalışanları birbirinden güzel türküler seslendirirken, Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi İşitme Engelli öğrencileri de işaret dilinde ezgilere eşlik ederek müziğin engelleri ortadan kaldıran birleştirici gücünü bir kez daha kanıtladılar.

Her yıl en az bir konser

22 kişiden oluşan Oyak Renault Türk Halk Müziği Topluluğu kurulduğu 2004 yılından bu yana, Bursa’da 13 konser gerçekleştirdi. Yurdumuzun her yöresinden türküleri öğrenmek ve öğretmek amacıyla kurulmuş olan Oyak Renault Türk Halk Müziği Topluluğu, her yıl en az bir konser düzenleyerek gönül seslerini tüm Bursa’ya duyurmayı başarıyor.

İşaret dili eğitimi

Bursa’da en fazla engelli istihdam eden şirket olan Oyak Renault, yalnızca engelli çalışan istihdam etmekle kalmayıp onların çalışma koşullarını iyileştirmek ve bağlılıklarını artırmak üzere tüm gücüyle çalışıyor. Halihazırda 200 engelli çalışanı istihdam eden Oyak Renault, engelli çalışanları için temsili askerlikten aile gezilerine çok sayıda sosyal aktivite düzenlerken onların engellerine göre çalışmaya en uygun ortamı sağlıyor.

İşitme engelli çalışanları için ise şirket, bünyesinde işaret dili tercümanları istihdam ediyor. İşitme engelli çalışanlarının şirkete olan bağlılığını artırabilmek adına tüm yöneticilerin işaret dili öğrenmesini hedefleyen Oyak Renault, bu aydan itibaren bünyesinde işaret dili eğitimlerine başlıyor.

Oyak Renault bünyesinde engelli bireylere yönelik farkındalığı artırmak üzere yapılan çalışmalar bunlarla sınırlı değil. Bu kapsamda, engellilere yönelik faaliyet gösteren çeşitli derneklere farklı zaman dilimlerinde kapılarını açan Oyak Renault, engelli bireylerin el işi ürünlerini fabrika içinde satışa sunmalarına olanak sağlayarak onların gelirlerine katkıda bulunuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.