Netanyahu, Dur Bir Yahu…

Netanyahu, Dur Bir Yahu…
18.10.2023
A+
A-

Gerald Green’in Holocaust (Soykırım) adlı kitabını okuduğumda 18, kitabın filmini izlediğimde ise 20 yaşımda idim…

Yüz binlerce Musevi’nin öncelik Almanlar’da olmak üzere başka devletler tarafından da soykırıma uğramaları hiç birinden olmamama rağmen yüreğimi öyle yakmıştı ki, o ruh haletim ile Almanca öğretmenleri olan anne ve babama neden başka bir dilin tahsilini yapmadıklarını sorduğumu anımsıyorum.

Gencecik yüreğim insanın insana uyguladığı bu tanımsız vahşet karşısında dağlanmış, konuyu lehte ve aleyhte irdeleyen ne kadar kaynak bulabildiysem hemen hepsini okumuş, izlemiş ama bir türlü yaratılanın yaratılana olan ölümcül kininin nedenini hiçbir mantığa oturtamamıştım.

Hala da bunu başardığım söylenemezken, şimdilerde böylesi bir katliama maruz kalan bir milletin aynı vahşeti başkalarına uygulamaktan hiç çekinmediğine tanık oluyoruz.

Evet, ciddi şekilde izaha muhtaç tarafları olsa da İsrail’in Hamas tarafından kendi hallerindeki savunmasız sivilleri hedef alan son derece ağır bir saldırıya uğradığı bir gerçek ve buna cevap vermesi de kaçınılmaz.

Hatta hakkı olarak bile görülebilir ki, olaya mal bulmuş mağribi misali dalarak günlerdir bilgi karmaşası yaratmayı habercilik sayan medyaya bakılırsa çeşitli saiklerle görenler de var.

Da;

Dünyada savaş dahil her şeyin kimisi yazılı, kimisi teamül bir kuralı da var ve bu kuralların tamamına yakını da akla karayı ayırmak üzere konulmuş olmazsa olmazlar.

İki haftadır kendisine göre haklılığının tadını iyice kaçıran İsrail’in bu olmazsa olmazlara nasıl vücut çalımı attığını, çaresiz insan kitlelerini nasıl hedef aldığını, hastaneler dahil nereyi savunmasız bulursa orayı tanımsız bir aymazlıkla bombaladığını, çoluk çocuk kim varsa hepsini topraklarından sürgüne zorladığını izliyoruz.

Artık orada kimin haklı kimin haksız olduğunun hiçbir önemi yok, tek gerçek çöple samanın birlikte alev aldığı…

Bu hadisenin sonuçlarından bölge ülkelerinin de etkilenecekleri açık çünkü bariz hatalar(!) yaparak Ekim ayı başında ele geçirdiği psikolojik üstünlüğünü günden güne yitiren İsrail’in dünyada hızla yalnızlaşmasının gemi iyice azıya almasını tetiklemesi hiçte sürpriz olmaz.

Demem o ki;

Dünyanın artık kendi çıkarlarını yedeklerine alarak tek ses olup;

‘‘Netanyahu Dur Bir Yahu’’

demesinin zamanı çoktan geldi de geçiyor…

Ve tabi

Şapkasını önüne koyup,

‘‘Yurtta sulh dünya da sulh’’ diyen,

İlahi takdir ile Türk Ulusuna bahşedilmiş Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bu sözü ile aslında neyi kastettiğinin de …

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.