Mudanya Belediye Meclisi’nden Yıldıztepe için önemli karar

Mudanya Belediye Meclisi’nden Yıldıztepe için önemli karar
08.03.2019
A+
A-

Mudanya Belediye Meclisi’nin 2014 – 2019 seçim dönemi son toplantısı, Mudanya Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın abisinin vefatı nedeniyle mazeretli olduğu için katılamadığı toplantıya Meclis 2’nci Başkan Vekili Erdal Aktuğ başkanlık yaptı.

21 gündem maddesinin ve 2 önergenin görüşüldüğü son toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkan Vekili Erdal Aktuğ, konuşmasına Başkan Hayri Türkyılmaz’a başsağlığı dileyerek başladı.

BÖLGE İÇİN ÖNEMLİ

Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonu’nun raporlarının görüşülüp oylandığı, Mudanya için önemli kararların alındığı toplantıda, kamuoyunun tepkisini çeken, Yıldıztepe’deki, dikey mimari örneği otel inşaatının yüksekliğinin 20.50’den 12.50 metreye düşürülmesine, ilave plan notlarının kaldırılmasına ve bölgenin turizm bölgesi olarak kalmasına karar verildi. Mudanya’da kamu vicdanını rahatlatan bu karar Meclis’i izleyen vatandaşlar ve Mudanyalılar tarafından da takdir ve coşku ile karşılandı.

AKTUĞ’DAN SON ÖNERGE: YENİLENEBİLİR HİBRİT MAKAM ARACI

Meclis 2’nci Başkan Vekili Erdal Aktuğ, 2014-2019 dönemi son meclis toplantısında bir de “HİBRİT, yerli üretim bir makam aracı alınmasına ilişkin” önerge sundu.

Plan ve Bütçe Komisyonu’na oy çokluğu ile havale edilen önergede Aktuğ, “Kentlerde yapı ve yaşam alanları büyüdükçe, teknoloji kullanımı artmakta, çevre ve ekosistem bozulmaktadır. Kent yöneticileri çevre ve yenilenebilir kaynaklardan azami faydalanacak projeler üretmelidir. Bu bağlamda Mudanya ilçemizde hem karbon emisyonunu azaltıcı etkisi olması, hem yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanması nedeniyle, hem de bir ihtiyaç olduğunu düşündüğüm HİBRİT yerli üretim bir Başkanlık Makam aracı alınması konusunun görüşülmesi için önergenin Plan Bütçe Komisyonu’na havale edilmesini arz ederim” dedi.

“SİYASETİNİZİ SANDIKTA YAPIN”

Erdal Aktuğ, toplantının sonunda partilerin grup sözcülerine gündem dışı söz vererek 2014-2019 seçim dönemine ilişkin değerlendirmelerini aldı.

Grup sözcüleri, kendilerine oy veren, güvenip destekleyen, vatandaşlara teşekkür etti ve yeni dönemde meclis üyesi olacaklara tavsiyelerde bulundu.

Grup sözcülerinin ardından kapanış konuşmasını yapan Aktuğ, konuşmasında birlik olmanın önemine vurgu yaptı.

Siyasi kimliklerin, ideolojilerin, ırkların, dinlerin ötesinde “insan” olmanın değerini belirten Aktuğ, yaşanmış örneklerden ve değerli bir büyüğü tarafından kendisine iletilen anekdotlardan yola çıkarak, “AK Partili esnafsın, bankada acil işin var; dükkanda kalfa, çırak yok… Kilit vurmak yerine dükkanı CHP’li yan komşun kasap Mehmet’e emanet edersin; komşu göz kulak olur musun bir saat işim var dersin, o da kendi dükkanı gibi bakar, AK Parti il merkezini arayıp bu ricada bulunamazsın. Bulunsan da gelip dükkanını bekleyen olmaz.

CHP’lisin gece saat 02.00, 3 yaşındaki bebeğin ateşlenmiş altında araban yok, AK Partili üst komşunun emekli polis memuru Rıza Amca’nın zilini çalarsın, pijamalarıyla koşar gelir. Alır oğlunu götürür hastaneye. Gece boyu seninle nöbet tutar başında. CHP il başkanlığını aramazsın. O saatte arasan da bırak geleni, telefona bakan bile olmaz…

Eeee, çocuk büyüdü artık. Okula yazdıracaksın. Araştırdın sordun soruşturdun. Herkes Fatma öğretmen iyidir dedi. Gittin okula kayıt için, bir de baktın ki MHP il başkanının eşi. Bildiğin koyu ülkücü. Vazgeçmezsin, okulda CHP’li AKP’li öğretmen aramazsın. O bildiğin ülkücü öğretmene emanet edersin çocuğunun geleceğini. Senden benden de iyi sahip çıkar. Kendi çocuğu gibi gözünden bile sakınır.

Düğün dernek edersin misafirlerinin arasında AK Partili de, CHP’li de, MHP’li de vardır.

AKP’li bir ilçe başkanısın CHP’li bir meclis üyesi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunursun. Ama o CHP’li meclis üyesi, kısa bir süre sonra vefat eden o AKP’li yöneticinin annesinin cenazesinde en ön safta onunla beraber saf tutup helallik verir, tabutunun altına herkesle birlikte girip, omuz verir.

Düğününe, taziyene Cumhurbaşkanı gelmez, AK Parti Genel Başkanı gelmez, CHP Genel Başkanı gelmez, MHP Genel Başkanı ya da Başbakan da gelmez… Selanı bile duymaz onlar. Ama olur da onlar yüzünden kırarsan sevdiklerini bu sefer işte o zaman yalnız hissedersin kendini. Halayın başına girecek komşu da bulamazsın, cenazende fatiha okuyacak dost da…

Siyasi görüş farklılıkları yüzünden tepedekilerin tepişmeleriyle ‘sen komşunla, eşinle, dostunla tepişme! Dünya bir tane ve hepimiz burada yaşıyoruz, ama acı ama tatlı, güçlü ve akıllı olmak zorundayız.

Siyasetinizi günlük hayatta değil sandıkta yapın…

Bizim birbirimize ihtiyacımız var, birlik olmaya ihtiyacımız var.

Siyasi kimliklerimizin, ideolojilerimizin, ırklarımızın, milletlerimizin, dinlerimizin taa arkasında olan birisi var. İNSAN olan halimiz. Birbirimize baktığımızda taa derinlerdeki o kimliği görmeyi başarmalıyız.

Bertrand Russell’in 1950’lerde dediği gibi. “Hep birlikte yaşamak istiyor ama hep birlikte ölmek istemiyorsak birbirimize saygı duymayı öğrenmeliyiz…” diye konuştu.

Duygu dolu anların yaşandığı son meclis toplantısında Aktuğ konuşmasını, “Meclis Başkanlığı yaparak tamamladığımız bu onurlu görevi bize veren tüm Mudanyalı hemşehrilerime teşekkür ediyor, halkımızdan aldığımız bu yetki ve emaneti vicdan rahatlığı ile sonuna kadar getirdiğimizi düşünüyor, haklarını helal etmelerini diliyorum. Başarı ile tamamladığımız bu dönemde tüm meclis üyesi arkadaşlarıma da vermiş oldukları emekler için teşekkür ediyor, bizden sonra göreve gelecek arkadaşımızın, her zaman en güzeli hak eden Mudanya’mızı daha da iyi yerlere taşımasını temenni ediyorum” diyerek bitirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.