Meral Akşener’den Fatih Altaylı’ya çarpıcı açıklamalar

Meral Akşener’den Fatih Altaylı’ya çarpıcı açıklamalar
06.06.2018
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, Habertürk TV’de yayınlanan Teke Tek programında Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtladı…

İşte Akşener’in açıklamaları:

‘SİYASETÇİ BİR YOL BULUR’

Medyada bir karartma olduğunu biliyorum, eğer medyada görünemiyorsanız başka yol buluyorsunuz, halka gidiyorsunuz. Yazılı basında yoksanız bile o şehir sizi konuşuyor. Öyle bir yolla bu işi çözüyorsunuz. Siyasetçi bir yol bulur.

ABD’li bir siyahi siyasetçi iki kat fazla çalıştığını açıklamıştı. Biz de iki kat fazla çalışıyoruz.

‘CHP SEÇMENİNİN MUTLU OLDUĞU BİR SÜREÇ’

(‘Muharrem İnce, Meral Akşener’in gazını kaçırdı’ yorumuyla ilgili) Bizim kitlelerimiz farklı. Sürekli kaybetmekten kendini kötü hissettiren seçmene İnce kendini iyi hissettirdi. Ama benim hitap ettiğim kitle merkez sağın muhafazakar kitlesi. Bir gaz kaçırma söz konusu değil. Sadece CHP seçmeninin mutlu olduğu bir süreç bu. CHP içinde yer alan Batı’daki merkez sağ seçmen bizde duruyor.

İç Anadolu’da da saha gözlemi ve anket sonuçlarında şaşırtıcı ilgi var. Adana’da, Hatay Samandağı’nda gördüğüm ilgiden çok mutluyum. Teşekkür ediyorum.

‘BİZİM İÇİMİZDE FETÖ’DEN TUTUKLANAN YOK’

(FETÖ ile bağlantı iddiası) MHP’nin genel başkanlığına soyunduğumdan beri bu bana söyleniyor. Bu siyasetçi kılıklı insanlar devamlı dedikodu yaptılar, ellerindeki belgeleri savcıya veremediler. Olağanüstü hal şartlarında bunu yapmaları mümkündü, ben elinde bilgi belge olanlar savcılığa başvursunlar dedim, iftiralarını ispatlayamayan şerefsizdir. FETÖ’den talimat aldığımı söylediler. Ben kimim ki dokunulmazlığım yok. Bizim içimizde FETÖ’den tutuklanan yok.

‘ŞİMDİ TEFLON TAVAYI ATMA VAKTİ GELDİ’

FETÖ mücadelesi yapıldığı iddia ediliyor. Habire aldatılan arkadaşlar teflon tava gibi üzerine bir şey yapışmayacağını zannediyorlar. Şimdi bu teflon tavayı atma vakti geldi, çizilmeye yapışmaya başladı. Tayyip Bey’in damadı FETÖ okulundan mezun aynı zamanda bakan. Bir taraftan FETÖ mücadelesi yapılıyor, bir taraftan Meral Akşener FETÖ’cü deniyor, her şey ortada.

‘BU ÇOCUKLAR DEVLETE EMANET EDİLMİŞ’

(15 Temmuz davası ve erlerin o günkü eylemlerine dair)  Bu çocuklar daha beş günlük er, siz de askerlik yaptınız, komutanı hadi şuraya deyince ne diyebilir? Mehmet hapiste komutanlar ne yaptı, bu işlerin sorumluları nerede? 18 yaşında insan bilir mi bunu? Silah mı çekmiş hayır. Bu çocuklar devlete emanet edilmiş. Kendilerine emanet edilen çocukları ziyan ettiler. Kim bana FETÖ’cü diyorsa ya kriptocudur ya da çevresinde derin FETÖ’cüler vardır.

‘BAHÇELİ’NİN SÖZLERİNİ TWEET ATTIĞI İÇİN…’

 (Kerim Çoraklı’nın tutuklanması ve FETÖ bağlantısı iddiaları hakkında) Ankara İl Başkanlığı’nın resmi sigortalı çalışanı. Tanıdığım sevdiğim bir genç. Bahçeli’nin söylediği sözleri tweet haline getirdiği ve attığı için gözaltında.

– Kerim Yılmaz ise Halk Bankası’nı şikâyetinden dolayı gözaltında. FETÖ’cü arayan nereye mensupsa aynaya baksın orada liderlerini, başkanlarını görürler.

‘BEN İKİNCİ TURA KALIYORUM’

Saha başka bir şey söylüyor. Tayyip Bey rakibini seçti. CHP’nin adayını rakip olarak seçti. Bana para diyemiyorlar, pul diyemiyorlar. İlk turda göreceksiniz seçmen sağduyulu, irfanı yüksektir. Ben ikinci tura kalıyorum. 24 yıldır bu ülkede aktif politikada yaşayan tek kadınım, bu insana bir göz sağlıyor.

‘ABDULLAH GÜL’ÜN ÇATI ADAYLIĞI…’

Abdullah Bey’i çatı grubunda isteyen farklı kişiler varmış. Birbirine benzemeyen grup. Onların söylediği HDP’nin de bu işe razı olduğu şeklinde. Burayı kim bozdu? Akşener bozdu. Yanyana gelemeyecek çok sayıda kişi… Ben prensip açısından hayır dedim. Sırrı Süreyye Önder, ilk dillendiren Kürtlerin bana oy vermeyeceğini. İkinci turda da Tayyip Bey ile el sıkışacağını söylüyorlar.

‘KÜRTLERİN OYU CEPLERİNDE DİYE BİR ŞEY YOK’

Şırnak’taki o genci, Muş’ta pastanesi olan o genci, benim etrafımdakilere bakıp ‘Bu kadına sahip çıkın, Türkiye kokuyor’ diyen o genci ters tepmek olur… Kürtlerin oyu ceplerinde diye bir şey yok. Geçmişin merkez partilerine benzeyen ama 21’inci yüzyıla uygun bir siyasi parti lazım dediler yola çıktık. Herkes katkıda bulundu. Partimizin binası kiralık. 80 bin civarında aylık kira ödüyoruz. Koltuğunu biri aldı, imece usulü.

‘ÖZEL UÇAĞA DEĞİL NORMAL UÇAĞA BİNİYORUM’

Paraya dair ne varsa çok pahalı oldu, maneviyata dair ne varsa ucuzladı. Komşuluk ucuzladı, yok. Komşuluğun, dayanışmanın ne olduğun unuttu bizi yönetenler, biz bunu bozduk. Mali gücümüzün ne kadar yeteceği konusunda endişelerim vardı. Apar topar seçime geldik. ‘Şimdi de ikinci tura kalabilecek mi dur bakalım’ diyorlar. Dur bakalım dur bakalım gidiyoruz. Özel uçaklara bindiğim söyleniyor. Normal uçak ile gidiyorum.

‘SALLANAN MASALARDA ÇIKTIM KONUŞTUM’

4 polis kuruyor beni. Resmi olarak… Otel ücretlerimi ben kendim ödüyorum. 7 ay evvel parti kurulduğunda, sallanan masalarda çıktım konuştum sonra platformlara döndü. AK Parti’de 5 tane TIR gördüm. Dolayısıyla minimumda tutarak bir sistem oluşturduk. AK Parti’nin başlangıcını biliyorum ben. Belediyeler üzerinden geldiğinde para vardı. Biz de devlet parası yok.

‘İSRAFA KARŞI SAVAŞ AÇACAĞIZ’

Biz insanları haciz elemanlarından kurtarmak istiyoruz. İktidar yoksulluktan beslenerek iktidarlığını sürdürdü. Yandaş müteahhitlerin borçları silindi, kimse ağzını açmadı. Yandaş müteahhitlerin vergilerinin affedilmesi doğru değil. Parayı nasıl bulacaksınız? Bir defaya mahsus olan bir iş bu. Kredi kartı borçlarını alıp kumar oynamışsa bunlar değil. Mehmet Şimşek araba kiralamalarıyla ilgili itiraz olduğunda fındık fıstık parası demişti. Müthiş bir israf var, israfa karşı savaş açacağız.

‘İNSANLARI ÜRETKEN HALE GETİRECEĞİZ’

İşsizliği düşüreceğim. Özel sektör-devlet beraber yapacak. Her yere üniversite açıldı. Bizim ekonomiye bakışımız önce hukukun üstünlüğü, adaletin sağlanması, ekonomi diğeri de eğitim. Demokrasinin doğru işlemediği OHAL içerisinde seçim yaptığımız için böyle bir alanda insanların nefes almasını sağlamak lazım, o zaman insanları üretken hale getirirsiniz. İstanbul’da yapılan havalimanı tamamen şahısların ve yolcu garantili. Köprülerden 8 liraya geçiyoruz, bunu devlet yaptı devlet borçlandı neyle vatandaşın parasıyla.

‘BU YÜZDEN ELEŞTİREBİLİR, HESAP SORABİLİRSİNİZ’

Bizim gibi ülkeler problemlerini doğru tespit edemezler ve kaynaklarını da doğru kullanamazlar. Biz doğru tespit ederek kaynağı da doğru kullanıyoruz. Huzur, refah ve birbirimize güvenmeyi yaratacağımız anlayış ile hayata geçireceğiz. Hiçbir gazeteciyi mahkemeye vermemişim. Ben hiçbir gazeteye tazminat davası açmadım. Bu yüzden eleştirebilir, hesap sorabilirsiniz. Tayyip Bey hayal kurabilir. Hayaller kişisel olarak gerçekleşmiş olabilir.

‘BETON EKONOMİSİ, LAF EKONOMİSİ’

Yerli uçak yapacağız. 2007’den beri uçaklar havadan inmedi aşağıya. Bütün sanayi kuruluşlarımız satıldı. En son şeker pancarı fabrikaları satıldı. Amerika kendi çiftçisini koruyor. Geleceğin en büyük sorunları gıda, tarım su savaşlarıdır. Mısır, soğan, sarımsak ithal ediyorsun. Gıdanın her şeyini ithal ediyorsun. Milli-yerli diyorlar. Milli yerli bir tarım politikanız olması gerekmiyor mu? Yoksulluk diye bir ekonomik mantıkları var. Yoksulluktan beslenen ekonomi politikaları var. Beton ekonomisi, laf ekonomisi. Sayın Erdoğan her şeyi biliyor. Ya bir insan her şeyi bilir mi? İngiltere’ye para bulmaya gitti, geldi dolar fırladı. Mevlüt Çavuşoğlu Amerika’da, Mehmet Şimşek İngiltere’de ne yapıyor? SEKA böyle satıldı. Özelleştirmeye karşı değilim. Fabrikaların içi boşaltılıyor ya AVM oluyor ya da TOKİ.

‘SURİYELİLERİ GERİ GÖNDERMEK İLK İŞİMİZ OLACAK’

Ayran gönüllü bir ruh hali var. 4 milyona yakın Suriyeliyi mülteci olarak ülkemizde barındırıyoruz. Ben insan karşıtı değilim. Suriye’nin içine elini iktidar soktu. Güçlü bir Suriye kime faydalıydı, bize faydalıydı. Beşar Esad ile derin bir ahbaplık kuruluyor, buna itirazımız yok. Müslüman dünyasının reisi kabul ettiler kendilerini. Esad diyor ki ‘Benim ailem bizi sizden uzak tuttular, ilk defa siz benim arkadaşım oluyorsunuz sonradan umarım yanılmam’ diyor. Batılıların Türkiye’deki siyasetçilerle ilgili anlayışı vardır, direkt konuşmazlar, övgüden hoşlanırlar. Herkes vatanında mutludur. Derhal Suriye’deki ilişkileri düzeltmek ve bu kişileri memleketlerine geri göndermek ilk işimiz olacaktır.

‘S400’LERLE İLGİLİ BİR DUYUMUM VAR…’

İyi bir kadromuz var, ben tarihçiyim. Ülkelerle olan ilişkilerin tarihini bilmek zorundasınız. Uluslararası arka palanını biliyorum. Ben ekonomiyi değil ekonomist kadroyu yöneteceğim. Türkiye’nin yönünü Ortadoğu’ya doğru kırdılar. Zannetiler ki oranın ağası paşası olacak. S400’lerle ilgili bir duyumum var, sarayın korunması için alındığı şeklinde. Umarım doğru değildir. Şeffaf bir dış politika, muhataplarla açık, ilkeli ve ciddi. Burada ‘ey’ yapıp 3.5 saat konuşup Osmanlı tokatı atıp şeker fabrikası satamazsınız.  Ey çekerken düşünmeniz gerek. Bilgisizlik, tecrübesizlik ve teoriyi gerçek zannetmek. ABD ile, Rusya ile iyi ilişkiler kimin işine yarar, bizim işimize yarar. Hâlâ OHAL devam ediyor böyel bir şey olur mu. Şartlar bu şekildeyken yabancı yatırımcı gelir mi gelmez, yerli yatırımcı yatırım yapar mı?

FETÖ İLE MÜCADELE VE GÜLEN’İN İADESİ

(‘FETÖ ile mücadele sürecek mi?’ sorusuna) İktidardaki arkadaşlar birileri ile el sıkışmadan yapamıyorlar. Mutlaka el sıkıştıkları birileri oluyor. Polis, yargıç, öğretmen devletin olmalıdır. Siz askeriyeye herhangi bir örgütü dolduramazsınız.  Partimiz kurulduktan 2 ay sonra FETÖ ve benzeri gruplarla işbaşına geldiğimizde nasıl mücadele edebileceğimizi tartıştık ve sonuç çıktı. Bunu da basınla tartıştık. Çok ciddiye alınması gereken bir mücadele yolu bu. Biz FETÖ ile mücadele etmezsek onlar bizimle mücadele eder.

‘GÜLEN, TÜRKİYE’YE İADE EDİLMELİDİR’

(Gülen’in iadesi konusunda) Ben gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir devletseniz rol icabı iş yapamazsınız, ciddi olmanız gerekir. Türkiyen’nin ciddi olmadığını düşünüyorum. Gülen, Türkiye’ye iade edilmeli. Biz bunu yapacağız. Bugün iade edilmesinin istenmediğini düşünüyorum, gelir de ya konuşursa diye…

‘5+3 TÜRKİYE’Yİ BUGÜNLERE GETİRDİ’

(Eğitim politikalarına ilişkin)  Türkiye’de 1997’de 5+3 kesintisiz eğitim Türkiye’yi bugünlere getirdi. İmam hatipler o gün Meclis’e gelebilseydi bugün eğitimimiz bu şekilde olmazdı. Bugün imam hatiplere öğrenci göndermek için bütün okullara tükürdü. İş bilmezlik cehalettir ya da bilerek dün siz bizim bu alanımıza yanlış yaptınız biz de sizin bu alanınıza yanlış yaparız olabilir. Ya budur ya da cehalettir.

‘2010 REFERANDUMU OLMASAYDI 15 TEMMUZ OLMAZDI’

2010 Referandumu 15 Temmuz’u yaratandır. Kesinlikle 2010’daki referandum olmasaydı belki 15 Temmuz olmazdı. Sonra yargı ele geçirildi. İlker Başbuğ’un hapis yatması, o ara FETÖ’cülerin sistem içerisine girmesi… Cevap olarak ne oldu binalara savaş açıldı, binalar kapatıldı. Bu okullar vatanın. İlk geldiğimde imzalayacağım evrak bu olacak askeri okulların açılması lazım.

(Kaynak: www.haberturk.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.