KUSUR

KUSUR
22.04.2022
A+
A-

Allah’ım, bazen gücenecek gibi oluyorum ya, affet. Hiçbir şey olmamış ve olmazken aceleciyim biraz. Haddim değil. Küsecek kadar cüretkar da değilim elbet. Serin bir akşamda gece kahvesi içmeye çıkmak gibiydi mutfak balkonuna ve koşar adım kaçma isteğiydi, o kadar.

Bağışlanabilir miyim bilmiyorum ama içimin karanlık köşelerini daha iyi bilirsin. Beni aşan her zorluksa sana uzanan bir duadır bilirim. Gözlerime kara bulutlar üşüşünce kirpiklerimi şemsiye ettiğin için teşekkür ederim.

Bir gün daha fazla iyi hissetmek adına nasıl da çabalıyoruz görüyor musun? Ve nicedir bocalıyoruz. Başkasının mahcubiyetini üzerimizde taşımak gibi bir şey bu. Bizlik bir mevzu değil. Bir şeyler olur ve birileri ya da öylece hiçbir şey olmamıştır ve kimse her halükarda seni ayağından çekecek güçtedir. Öğrendiklerinle yanılgıya düşmek gün be gün çoğalırken pekiştirme dediğin sadece bir sıfattır. Gökyüzü dururken misal Ayşe neden tatile çıktı diye sormayız. Küçükken bazı şeyleri olduğu gibi kabullenmek, büyüyünce afallamaktır.

Bu dünya değil mi insanı yontan, şekillendiren, çerçevelerini görmek istemediği manzaralarla donatan, her gece olmaktan korktuğu insana bir adım daha yaklaştıran dünya? Kararında yaşamamak gibi bir hastalığa kapılıyor insan. Büyümekten ve öğrenmekten sonra ki en ölümcül hastalığımız da bu biraz.

Ütopik tavırlarımızın naif hevesi kaç kursakta kalakalmıştır kim bilir?  Dünyayı daha güzel bir hale getiremiyoruz. Bütün benleri toplasak yine yarım ediyor belki. Ama canımız sağ olsun. Kutsal kitaplara inanan herkes gibi insan en çok göremediğine inanmak istiyor. Bulamadığını arıyor. Bunun içine her şey dahil olabilir, hariç olamaz. Ekseriyete aşikar olmayana meyilliyiz. Muammaların peşinde koşturmaktan sıkılmışız. Sabitlikten hoşlanmıyor. Güzelliklerin kalıcı olmayışından şikayet ediyoruz. Şehrin yapısına uygun olmayan ironik birer heykel gibi duruyoruz meydanlarda. Var olanı sevmek, pek de iyi olduğumuz bir konu değil.

***

Yıllara şiir okuyalım

Meydanlar boş kalsın.

Rakamlarla aramız yaşlandıkça kötüye gidecek.

Ve kadehlerden mumluk yapacağız kendimize…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.