KALBİR… Ahmet Somers ile hoş sohbet…

KALBİR… Ahmet Somers ile hoş sohbet…
07.06.2022
A+
A-

“Bir sevdadır temiz kalite, temizsen!”

KALBİR’in (Kalite Birliği Derneği) bir paylaşımındaki bu cümle çok hoşuma gitti.

Keşke her şey, kalite kavramı gibi tertemiz, şeffaf ve bilim ile iç içe olsa…

O halde; kaliteli sistem ve kaliteli insan…

Kalite şehrimiz Bursa’da, 4 Haziran 2022 tarihinde “kalite ordusu” kapsamında gençlerle, “Bursa Kalite Şehri Olacak” söylemi ile Devlet Tiyatroları Sanatçısı/Dizi ve Sinema Oyuncusu Sn. Ahmet Somers’in katılımı ile karşılıklı sohbet şeklinde geçen söyleşi izlemeye değerdi ve bizlere birçok şey kattı.

Katkılarından dolayı değerli hocam Prof. Dr. Erkan Işığıçok, Kalbir Başkanı Sn. Mustafa Karaman, Sn. Mehmet Uğur Özden ve Sn. Feridun Baykara’ya çok teşekkürler…

Kalbir (Kalite Birliği Derneği) 236. “Üçüncü Göz istatistik” seminerini Prof. Dr. Erkan Işığıçok Hocam tarafından verilerek, kalite konusunda örnek teşkil edecek başarılar sağlanmaktadır.

Dile kolay…. 236. seminer…

Değerli Hocam Prof. Dr. Erkan Işığıçok, dur durak demeden, kendi özel zamanlarından ‘’kalite severlere’’ zaman ayırarak kalite eğitimlerini aralıksız sürdürmesi çok zor ama çok da özel bir süreçtir.

KALBİR, Bursa’mızın adını “Kalite Şehri” olarak anılabilmesi için çeşitli faaliyetlerle bu konuyu gündeme getirdi. Elbette desteğimiz sonsuzdur.

Bursa; tarihi, coğrafi, teknolojik ve insani yapısı ile elbette bu slogana uygun olarak “Bursa Kalite Şehri Olacak” unvanını hak etmektedir. Evet, ‘’Bursa, Kalite Şehridir.’’

Arkadaşım, Metin Enengin ile birlikte zevkle katıldığımız bu söyleşide Sn. Ahmet Somers’i, ağız tadında dinleyip karşılıklı söyleşide bulunduk.

Söyleşiden aklıma takılanlar…

‘’Bir çok şeyden anlamayan bizler, pandemi sonrası her şeyi bilmemiz gerektiği kavramını anladık.

Bizler için önemli olan iki temel kavram ‘’aidiyetlik duygusu’’ ile ‘’liderlik ruhudur.’’ Önce kendimize olan aidiyet duygusuna sahip olmalıyız.

Liderlik içinde en önemli unsur aidiyet duygusuna sahip olmamız gerekliliğidir. Kendimize ve birlikte çalıştığımız iş arkadaşlarımıza aidiyetlik duygusunu aşılamamız şarttır.

Lider, elbette sorgulayan ve sorgulanabilir bir duruşta olmalıdır. Yaşamımız boyunca sorgulamadan yol alırsak, birilerine biat etmiş oluruz. Biat etmek yerine, birey olarak lider olabilmek için çok okumalı, araştırmalı, sorgulamalı ve sorgulanabilmeliyiz.

Lider her zaman eleştiriye olanak vererek ‘geri bildirimlerden’ faydalanmak zorundadır.

Bizlerin idealleri olmalı ve bunları gerçekleştirebilmek için çaba harcamalı gayret etmeliyiz.

Geleceğin insan tipi sorgulayan ve hakkını her ortamda arayan insan tipidir. Bunun için de okumak, ögrenmek ve araştırmak en temel ögedir.

Birey olabilmenin şartı olarak, her ne işi yaparsak yapalım yaptığımız işlerin uzmanı olmalıyız.

Bizler kendimize yeterli derecede özgüven ve bilgi birikimlerimizi üst seviyeye çıkartarak, hiç kimseye ihtiyacımız olmadan yaşama devam edebiliriz.’’

Değerli Ahmet Somers’in yukarıdaki söyleşiden bizlere aktardığı her cümlenin önemi çok büyük… Kalite kavramının bireyden (aileden) başlayarak, tüm kurum, kuruluş, sendika, dernek vb. toplumun her kademesinde gerekli bildirimi alması gerekir.

Kalite yoksa…

Başarı ve gelişim olamaz…

Keşke, okullarımızda çocuklarımıza ‘’Çevre ve Kalite’’ konusunda dersler verilerek yaşam ve kalite olgusunun zihinlerinde yer edinebilmesi sağlansa…

KALBİR nezdinde, emeği geçenlere çok teşekkürler…

“Bir sevdadır temiz kalite, temizsen!”

Sağlık, sevgi ve hoşgörü ile kalınız…

YORUMLAR

  1. İdris SEVER dedi ki:

    Elinize, sağlık. ‘Bursa kalitedir.’ Harika bir slogan. Emeği geçenleri kutluyorum. Selamlar, saygılar…

    1. Tansel Saylı dedi ki:

      İdris Kardeşim …teşekkürler …

  2. Tansel Saylı dedi ki:

    İdris Kardeşim, teşekkürler, selamlar…