İYİ Partili Tatlıoğlu’ndan ‘Keles Doğal Afet Bölgesi ilan edilsin’ çağrısı

İYİ Partili Tatlıoğlu’ndan ‘Keles Doğal Afet Bölgesi ilan edilsin’ çağrısı
15.06.2020
A+
A-

İYİ Parti Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, geçtiğimiz hafta dolu felaketi yaşayan Keles’in Doğal Afet Bölgesi ilan edilmesi çağrısında bulundu.

Bursa’nın dağ ilçelerinden Keles ‘e bağlı Kozağacı bölgesinde geçtiğimiz hafta etkili olan dolu yağışı nedeniyle çok sayıda meyve bahçesi zarar görürken, ürünlerini hasat etmeyi bekleyen çiftçiler ise şimdi kara kara düşünüyor.

Dolu yağışı nedeniyle büyük zarar gören bölgelerde incelemelerde bulunan İYİ Parti Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Keles ilçesinde yaşanan dolu felaketi sonrası, çiftçinin mağduriyetinin giderilmesi için bölgenin acilen Doğal Afet Bölgesi ilan edilmesi çağrısında bulundu.

Bursa Milletvekili Tatlıoğlu, dolu yağışı nedeniyle tarım ürünlerinin büyük zarar gördüğü Keles ilçesine bağlı Harmandemirci, Denizler, Davutlar, Durak, Issızören, Hereke, Yunuslar ve Kıranışıklar köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla görüştü.

Köylerindeki kiraz, çilek, vişne, erik, ceviz gibi ürünlerin dolu yağışı nedeniyle büyük hasar gördüğünü belirten çitfçiler, zararlarının karşılanmasını isterken, Vekil Tatlıoğlu yaptığı açıklamada, ”Keles ve köylerinde etkili olan dolu yağışının tarım alanlarına ciddi zararlar verdiğini yerinde gördük. Çiftçilerimiz ağır girdi maliyetlerini ödemiş, ayrıca ürün hasadı umuduyla ya bankadan kredi çekmiş ya da borçlanmıştır. İktidarın bölgede dolu yağışının neden olduğu zararın karşılanması amacıyla bir çalışma yapması gereklidir. Bir kez daha, zarara uğrayan çiftçilerimizin yanında dile getiriyoruz. Devlet bugün için vardır ve yaşanan afetten zarar gören Keles İlçesi’nin Doğal Afet Bölgesi ilan edilmesi gerekmektedir.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.