İYİ Partili Erkan Subaşı: Bırakın metroyu, YHT’den de olduk

02.10.2018
A+
A-

Seçime aylar kala siyasi partiler, “Yerel Seçimler” için kolları sıvadı. İYİ Parti Yıldırım İlçe Teşkilatı da hazırlıklarını tamamlayarak seçim takvimini beklemeye başladı. İlçe Başkanı Erkan Subaşı, seçim çalışmaları hakkında yönetimini ve üyelerini toplayarak ön bilgi verdi.

Başkan Subaşı; “24 Haziran Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde, bizden beklenmeyen bir oranda oy aldık. Amacımız 31 Mart’taki seçimlerde belediyeyi de almak. Bunun için hazırlıklarımızı tamamladık’’ dedi.

Yıldırım’ın nüfus yapısı ile Türkiye’nin 42 ilinden daha büyük olduğunu ifade eden Subaşı, Yıldırım Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları da yakından takip ettiklerini belirterek, ‘’Belediye Başkanı sayın İsmail Hakkı Edebali’nin, mahalle bazında yapmaya çalıştığı Kentsel Dönüşüm çalışmalarında ilerleme kaydedilmediğini görüyoruz. Bu konuda bazı çalışmaların da samimiyetsizliğine inanmaya başladık. İlçenin hemen hemen her noktasında vatandaşa müjdeler veren tabelalar var ama icraat sıfır! AKP’nin bir dönem daha sayın Edabali ile devam edeceği görsel ve yazılı basında yazılıp çiziliyor. Şimdi biz de soruyoruz; ‘hangi sebepten dolayı, kendisine bir şans veriyorsunuz?’ Yıldırım Belediye’sinin yaptığı Sular Vadisi için mi, yoksa ilçenin bütün sokaklarını en küçük yağışta bile sular vadisine çevirdiği için mi?” diye sordu.

KRİZ’İ AŞAMADIK!

İYİ Parti Yıldırım İlçe Başkanı Erkan Subaşı yaptığı açıklamada, Büyükşehir ve Hükümet yatırımlarını da ağır ifadelerle eleştirdi.

Başkan Subaşı; “Yıldırım Belediyesi tabela şampiyonu da Büyükşehir değil mi? Mesela Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Alinur Aktaş ne demişti Yıldırım Metrosu için; “Bakanlık tarafından yapılacak, Eylül ayında temelini atacağız.” Bırakın temeli, 2012’de temeli atılan YHT’den de olduk! Sayın Aktaş’ın yeni göreve gelmesinden, sayın Edabali’nin de bazı projeler nedeniyle bir dönem daha devam etme isteğini anlıyoruz, ama ses var görüntü yok. Devlet tasarruf diye bağırırken, çarşı-pazar’ı yangın vurmuşken, ekonomik krizi fırsata döndürmeye çalışan, kimi iktidar yalakaları her köşe başını tutmuşken nasıl olacak bu işler. Yeni Hükümet Sistemi, ekonominin anahtarını da ‘Eyy Amerika’ diye bağırdıklarına teslim edip, beyaz bayrağı da dalgalandırınca, nasıl bitecek tabeladaki yatırımlar. Kentsel dönüşümde yaşanan emsal artışı krizi nedeniyle Yıldırım’dan 60 aile etkilenmişti. Bu ay içinde ilave emsal artışı ile evsiz olan bu ailelere yardım edileceğini öğrendik, inşallah bu doğru çıkar” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.