İYİ Parti’den ‘boykot’ değil ‘bataklığı kurutma’ kararı

İYİ Parti’den ‘boykot’ değil ‘bataklığı kurutma’ kararı
18.02.2020
A+
A-

İYİ Parti Sözcüsü Ağıralioğlu, “CHP bu tavrı koymakta haklı. Partimiz kurulduğu günden bu yana bu bataklıkla mücadele ediyoruz. Ancak biz bataklığı kurutacağız” dedi.

CHP’nin CNN Türk’ü boykot etme kararını değerlendiren İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, CHP’nin haklı olduğunu ancak kendilerinin boykot etmeyeceklerini söyleyerek, katıldığı programlarda yaşadığı sıkıntıyı anlattı.

CHP, CNN Türk kanalının ‘tarafsız yayın yapmadığını’ ileri sürerek, kanalı boykot etme kararı aldı. Artı hiçbir CHP’li kanala çıkmayacak ve izlemeyecek. CHP’nin bu kararı Millet İttifakı içinde yer alan İYİ Parti’ni ne yapacağı sorusunu gündeme getirdi.

Anayurt Gazetesi’ne değerlendirmede bulunan İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, AK Parti’nin uzun süren iktidarının getirdiği problem olduğunu belirterek, “Devletin bütün imkanlarını elinde bulunduran iktidar ve bu iktidarın gücünü kullanma şekli itibariyle Türk basını da başarılı olmadığı bir imtihandan geçti. Hükümetin siyasi vizyonuna yakın durmak, hükümetin istediğine cümle kurmak ve muhalefetin daha az temsilini dert etmemek düştü, basının hissesine” dedi.

‘ŞİRİN GÖZÜKMEK İÇİN KANTARIN TOPUZU KAÇIYOR’

Televizyon programlarının eşit koşullarda ilerlemediğini ve AK Parti’li yetkili isimleri temsilen gazetecilerin katıldığını ifade eden Ağıralioğlu, “Uzun zamandır memleket meselelerini AK Partili yetkililerle konuşabilme imkanına sahip değiliz. Böyle zamanlarda da maharetli gazeteciler itibar bulmazken, hükümete yakın olanlar itibar buluyor. Bu programların yayın kalitesini düşürüyor ve bundan Türk demokrasisi de zarar görüyor. AK Parti kısa vadede karlı gibi görünüyor ancak uzun zamanda zarar görecek. Çünkü AK Parti’yi savunan insanların nitelik problemi ortaya çıkıyor. AK Parti’yi savunanlar Tayyip Bey’e şirin görünmek için kantarın topuzunu kaçırıyorlar” diye konuştu.

‘BATAKLIĞI KURUTACAĞIZ’

CHP’ni boykot kararının haklı olduğunu ancak kendilerinin bu yönde bir karar almayacağını söyleyen Ağıralioğlu, “CHP bu tavrı koymakta haklı. Bu bataklıktan çıkıyoruz dediler. Biz partimiz kurulduğu günden bu yana bu bataklıkla mücadele ediyoruz. Uğramadığımız hakaret ve başımıza gelmeyen kalmadı. Bu bataklıkta mücadele etme kararlılığıyla geliyoruz. Boykot kararı olsaydık 2 yıl önce yapardık. Ancak biz bataklığı kurutacağız” ifadelerini kullandı.

‘MODERATÖRLERİN YÜZLERİ DEĞİŞİYOR’

Ağıralioğlu katıldığı programlardan örnek vererek, “Programlarda azıcık eleştiri yapınca bizi misafir eden programlardaki moderatörlerin yüz şekli değişiyor. Haklı olarak korkular var. Rahat değiller. Kimse korkuyla yayıncılık yapmak istemez. Hükümetten gelecek uyarı sonrası patronlarından gelecek cezadan çekiniyorlar. İşimden, rızkımdan olabilir miyim korkusu yaşıyor insanlar” diye vurguladı.

(anayurtgazetesi.com)

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.