İYİ Parti Yıldırım’dan ‘plan zayiat bedeli’ tepkisi

İYİ Parti Yıldırım’dan ‘plan zayiat bedeli’ tepkisi
24.04.2019
A+
A-

Plan zayiat bedelinin alınmaması için Yıldırım Belediye Meclisine önerge verdiklerini açıklayan İYİ Parti Yıldırım İlçe Başkanı Av. Kerem Arslan, aynı şehirde aynı siyasi görüşün hakim olduğu belediyelerde farklı uygulamaların vatandaşları mağdur ettiğini söyledi.

İYİ Partili meclis üyeleri Yıldırım Belediyesi’nin çalışmalarını mercek altına aldı. Geçtiğimiz günlerde ilk oturumunu yapan Yıldırım Belediyesi Meclisi’nde yer alan başta imar planları olmak üzere çok sayıda dosya İYİ Partililer tarafından görüşmeye alındı.

İYİ Parti Yıldırım İlçe Başkanı Av. Kerem Arslan, Yıldırım Belediyesi’nin ilk meclis oturumu sonrası İYİ Parti Grup Sözcüsü Muhammed Budaklı’nın yanı sıra, İYİ Parti meclis üyeleri Serkan Beklen, Ferit Gürsoy, Mehmet Yılmaz ve Turgay Ferahlıer ile birlikte durum değerlendirmesi yaptı.

Başkan Arslan, belediyenin yeni yönetimine başarılar dilerken, kişisel çıkarların, siyasi ve ticari kaygıların olmadığı,  liyakatin ön planda tutularak ilkeli ve dürüst belediyeciliğin sergilenmesini istedi. Belediye meclisinde İYİ Parti’nin beş meclis üyesi ile temsil edildiğini belirten Av. Arslan,  ilçe halkının çıkarlarını gözeterek, meclis çalışmalarına imza koyacaklarının taahhüdünde bulundu.

İYİ Parti Yıldırım İlçe Başkanı Av. Kerem Arslan, meclisin ilk oturumunda, Plan Zayiat Bedelini gündeme getirdiklerini n alınmaması yönünde önerge verdiklerini de açıkladı. Büyükşehir Belediyesi de dahil olmak üzere aralarında Osmangazi Belediyesi’nin de bulunduğu bir çok belediye tarafından, Bitişik Nizam 2 kat konut alan planlarında plan zayiat bedeli alınmadığına dikkat çeken İYİ Parti Yıldırım İlçe Başkanı Av. Kerem Arslan, Yıldırım Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğünce yapılan uygulamanın bölge halkını mağdur ettiğini belirtti.

AYNI SİYASİ YAPIYA SAHİP BELEDİYELER FARKLI UYGULAMALARLA HALKI MAĞDUR EDİYOR

Arslan, “ Yıldırım Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğünce, ilçemizde inşaat yapmak isteyen vatandaşlarımızdan plan zayiat bedeli olarak ücret alınmaktadır. 1/3’nü kentsel dönüşüm alanı ilan edilerek imar durumları durdurulan ilçede, ilçemizdeki inşaat sektörünü tamamen durma noktasına getirmiştir. 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18’inci madde uygulaması yapılmayan bölgelerde plan zayiatı bedelinin alınması vatandaşlarımızı ve inşaat firmalarımızı mağdur etmektedir. Bu uygulama sadece Yıldırım Belediyesi’nce yapılmaktadır. Oysa benzer uygulama Osmangazi Belediyesi’nden imar durumu talep edildiğinde; “3194 sayılı imar kanununun 18 uygulaması yapılması durumunda düzenleme ortaklık Payı alınacaktır” denilirken, yine  Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 19.08.2007  gün  ve M.16 .0 BBB0. 10 34301 5 -03/534 sayılı yazısı ile onaylı kararına istinaden plan zayiat bedeli alınmaz. ‘’denilmektedir. Aynı şehirde,  aynı siyasi görüşün hakim olduğu iki belediyede farklı uygulamanın yapılması vatandaş nezdinde adaletsizlik ve eşitsizlik olarak nitelendirilmektedir. Bu uygulamanın kaldırılması yönünde karar alınmasını ve ilgili birimlerce uygulamasını istiyoruz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.