İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı’ndan YSK’ya sert tepki…

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı’ndan YSK’ya sert tepki…
08.05.2019
A+
A-

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Yahya Bahadır, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul seçimlerini iptal etmesi kararına sert tepki gösterdi.

Başkan Bahadır, İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, ‘’YSK’nın aldığı bu karar, demokrasiye ve millet iradesine vurulan sivil bir darbe niteliğinde olup, Türk siyaset tarihine kara bir leke olarak geçmiştir’’ dedi.

YSK’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal etmesinin ülkemizde yaşayan aklıselim her vatandaşımızı derinden endişelendiren ve sisteme güvenini sarsan bir karar olduğunu belirten Başkan Bahadır, YSK’nın aldığı bu hukuksuz, bir o kadar da tutarsız kararlarını kınadıklarını söyledi.

İl Başkanı Bahadır, YSK’nın 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde, İstanbul ile ilgili kararını seçimden 36 gün sonra verdiğini ve verilen bu kararın hiç kuşkusuz, taraflı tarafsız herkesin vicdanında derin yaralar oluşturduğunu ifade etti.

‘6 MAYIS SİVİL DARBE GİRİŞİMİ’

İYİ Parti İl Başkanı Bahadır konuşmasında şunları söyledi:

‘’Maalesef YSK’nın aldığı bu karar, demokrasiye ve millet iradesine vurulan sivil bir darbe niteliğinde olup, Türk siyaset tarihine kara bir leke olarak geçmiştir.

Milletin iradesiyle Ekrem İmamoğlu’na emanet edilen ve anasının ak sütü gibi helal yolla kazandığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, YSK eliyle gasp edilmiştir.

Pazartesi günü vermiş olduğunuz bu karar, 28 Şubat postmodern darbesi ve 15 Temmuz FETÖ kalkışmasından sonra, Türk siyaset tarihinde “6 Mayıs sivil darbe girişimi” olarak yerini alacaktır.’’

‘YSK ÇİFTE STANDART UYGULADI’

İl Başkanı Yahya Bahadır, YSK’nın çifte standart uyguladığını İstanbul için verdiği seçimin iptal edilmesi kararını Bursa Mustafakemalpaşa için uygulamadığını ifade ederek, ‘’Sayın Ekrem İmamoğlu’nun belediye başkanlığını hukuksuz bir şekilde elinden alan YSK, İYİ Parti İl Başkanlığımızın Mustafakemalpaşa Belediye Başkanlığı için aynı gerekçelerle yaptığı itirazları, tam bir çifte standart uygulayarak reddetmiştir. Yine aynı YSK’nın, İstanbul için günlerdir veremediği kararı, Mustafakemalpaşa için jet hızıyla 48 saat içinde vermesinin sebebini merak ediyoruz.

Şimdi buradan YSK’ya soruyoruz:

  • İstanbul seçimlerinde, sandık kurullarının yasaya aykırı olarak oluşturulması ile ilgili aldığınız “seçimlerin iptali” kararı doğru ise aynı gerekçelerle Mustafakemalpaşa ilçesi için yapmış olduğumuz itirazlarımızı neden reddettiniz?
  • Mustafakemalpaşa seçimleri için İYİ Parti olarak yapmış olduğumuz ve hızlıca reddettiğiniz itirazlarımız haksız ise AK Parti’nin aynı gerekçelerle yapmış olduğu itirazları kabul edip, İstanbul seçimlerini neden iptal ettiniz?
  • Bu çifte standardınızın sebebi nedir?
  • İktidara ses çıkaramayışınız mıdır?
  • Partiye göre karar vermeniz midir?’’ diye konuştu.

‘MUSTAFAKEMALPAŞA İÇİN İTİRAZ EDECEĞİZ’

YSK’nın İstanbul için verdiği seçim iptali kararını emsal göstererek Mustafakemalpaşa için itiraz edeceklerini belirten Başkan Bahadır, ‘’AK Parti’nin yapmış olduğu itiraz neticesinde, İstanbul Büyükşehir Belediye seçimi için YSK’nın aldığı iptal kararını emsal göstererek, Mustafakemalpaşa seçim sonuçlarına itiraz edeceğiz. İYİ Parti olarak aynı gerekçelerle Mustafakemalpaşa’da seçimin iptali için tekrar başvuruda bulunacağımızı buradan kamuoyuna duyuruyoruz. İnancımız odur ki, milletimiz 31 Mart’ta verdiği oya sahip çıkacak ve 23 Haziran’da bu ‘6 Mayıs sivil darbe girişimi’ni de püskürtecektir’’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.