İYİ Parti Adayı Şenol: 24 Haziran’da Türkiye’ye güneş doğacak

İYİ Parti Adayı Şenol: 24 Haziran’da Türkiye’ye güneş doğacak
30.05.2018
A+
A-

24 Haziran’a haftalar kala sahalarda vatandaşların dert ve sorunlarını dinleyerek, yeni dönem için notlarını alan vekil adayları, vatandaşlarla yaşadıkları diyalogları il ve ilçe teşkilatları ile paylaştı.

İYİ Parti Bursa 2’ci bölge adaylarından olan İsmail Şenol, taban siyaseti yaptıklarını ifade ederek; “Muhalefet iseniz sizin duruşunuz, vaatleriniz yere basacak. İktidar partisinin 16 yıllık hatalarını anlatırken vereceğiniz örnekler sebep-sonuç ilişkileri havada uçuşmayacak, somut verileri ortaya koyacaksınız.  Hatırlayın ortada seçim-meçim yokken, iktidarın kadim bakanları hep bir ağızdan Türkiye’yi güvenli liman ilan etmiş, bunun sonucunda da yüzde 7,4’lük büyümeyi referans olarak göstermişti. Sonra ne oldu 1 ay sonra 24 Haziran seçimlerine götüren sonucu yaşadık. Bugünlerde sözüm ona dış güçlerin yönlendirmesi ile aşırı ısınan doları dizginlemeye çalışıyoruz. Türkiye’nin bu yıl ödenmesi gereken dış borcu toplamda 250 milyar doları buldu. 1 kuruşluk kur artışı bile vatandaşın omzuna 250 milyon dolar ek yük getiriyor. Kim yükseltiyor bu doları? Dış güçler mi? O zaman biri bana şunu izah edebilir mi, ülkesine girmeyen dış düşman kalmayan Suriye’nin dinarı bile yüzde 16, Ocak 2018’den itibaren değer kazanmışken, hangi dış düşmandan bahsediyorsun? Vatandaşlarımız soruyor, bizim yüzde 7,4 neremiz büyümüş diye, büyüdük isek neden baskın seçime gidiyoruz diye. Kısa ve öz cevabımız, ekonomik kriz fren tutmuyordu. Bunu ilk gören sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu, o yüzden ivedi olarak seçime gidiyoruz. Aslında Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı sayın Meral Akşener hanımefendi bu kriz sarmalının çığ olarak üstümüze geldiğini ilk söyleyendi, ama iktidarın nemrut tavrı nedeniyle 6 ay önceden görülen gerçeğin farkına varmak istemediler. Konu Suriye üzerinden açılmışken, Bursa listelerinde ismi geçen iktidarın vekil adayı, sonradan Bursalı olan arkadaş ile ilgili çok ciddi ve esef verici bir takım iddialar ortaya atılıyor. Benim sorum devlet makamlarına, bu iddialar hakkında hukuki adli süreç başlatılmış mıdır, başlatılmadı ise neden, bu tasarrufu kamu ile paylaşacak mısınız?” İfadelerini kullandı.

GELECEĞİ BORÇLANDIRDIN!

Şenol, iktidar partisi olan AK Parti’nin vaatlerinin muhalefet partilerinin eseri olduğunu iddia ederek; “16 yıllık iktidarının son 2 yılında milletin iradesine ipotek koyarak da olsa, mutlak iktidarında Türkiye’yi soktuğun ekonomik çıkmazdan çıkartmak için, karşındaki muhalefetin geçmiş yıllardaki vaatlerine sığınarak artık halkı kandıramayacaksın. Diyorlar ki; köprüleri, tünelleri, yolları, havaalanlarını biz yaptık. Doğru siz yaptınız. Yoldan geçenden de, geçmeyen de para alarak o yolları bende yaparım. Türkiye’nin hazinesini 2032 yılına kadar, maliyetinin 8 katına kadar borçlandırarak, yolun kenarından geçen ama geçmediği yolun parasını şıkır şıkır ödeyen vatandaşımızda hiç zorlanmadan yapar. 81 vilayette 81 milyon kişinin geleceğini borçlandırırsanız her türlü yatırımı yaparsınız. Adalette bile adil temsil şartı vardır. İnsanlarımız hovardaca borçlandırılıyor. Vatandaşlarımız artık sabah evden çıkarken, akşam eve ekmek götürebilecek miyim diye düşünüyor. Eskiden bir an önce eve gidip çoluk-çocuğu ile geçireceği dakikaları iple çekerdi. Her yıl boşanmalar, icra takipleri misliyle artıyor. Asıl büyüme oranı bu rakamlarda yüzde 7,8 oranında stabil artış gösteriyor. Maddi olarak çıkmaza giren aileler sağılıyor. Aile Bakanlığının ise yanlış ekonomik yardımları ise bu boşanma olaylarını tetikliyor. Bunları AKP ve yancıları görmezlikten geliyor. 24 Haziran’da Meral ablamızın Cumhurbaşkanlığında, Türkiye’ye güneş doğacak!” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.