İsmail Küçükkaya, Binali Yıldırım’ı yalanladı

İsmail Küçükkaya, Binali Yıldırım’ı yalanladı
18.06.2019
A+
A-

Pazarı günü yapılan Ekrem İmamoğlu-Binali Yıldırım canlı yayının yankıları sürüyor.

Cumhur İttifakı’nın AKP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, rakibi Ekrem İmamoğlu’nun Pazar günkü ortak televizyon yayını öncesi moderatör İsmail Küçükkaya ile bir otelde danışmanlarıyla bir araya gelmesinin gayri ahlaki bir durum olduğunu söyledi.

Binali Yıldırım, “Bunu kamuoyundan gizlemiş olmaları ayrıca felakettir” dedi.

Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

“Madem iki aday var ve beraber yayın yapacağız. Adayın biriyle yüz yüze aynı mekanda bir araya gelip konuşulmasının ve diğer adaydan bunun gizlenmesinin ne anlama geldiğini ben kamuoyunun takdirine bırakıyorum.”

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı Pazartesi akşamı katıldığı Türkiye’nin Nabzı adlı televizyon programında İsmail Küçükkaya ile Ekrem İmamoğlu’nun programdan önce Taksim’de bir otelde buluştuğunu ve buradaki görüşmenin bir saat kadar sürdüğünü iddia etti.

Alçı, aynı görüşme talebinin Binali Yıldırım’a da iletildiğini ancak bu görüşmenin telefonla gerçekleştiğini öne sürdü.

Bunun üzerine İsmail Küçükkaya Türkiye’nin Nabzı adlı programa bağlandı, Alçı’nın iddiasıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Binali Bey’in danışmanıyla konuştum, Ömer Bey’le konuştum, en yakın danışmanıdır. Kendisi size anlatacak dedim. Sonra Ekrem İmamoğlu tarafına döndüm. Sonra bir kriz yaşadık biz. Fatih Altaylı’nın programında ben soruları vermişim falan dendi. Ben Habertürk’ü çok önemsiyorum. Televizyon tarihinde çok önemli bir yerde. (Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı) Murat Ongun’u aradım, Binali Yıldırım tarafına bilgilendirme yaptım, sizin tarafınıza da bilgilendirme yapacağım dedim. Basın toplantısına gittim, yüzlerce kamera var. Üç tane danışmanı var. Ekrem İmamoğlu geldi, bütün konuşmam sadece 2-3 dakikadır.”

İsmail Küçükkaya daha sonra ayrıca Twitter hesabından, 14 Haziran’da iki başkan adayıyla görüştüğünü söylediği yayından bir kısım paylaştı.

Binali Yıldırım’ın bu açıklamayı neden yayından önce değil de yayından sonra yaptığı sosyal medyada tartışma konusu oldu.

(turkiyemtv.com.tr)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.