İskilipli Atıf, Türk düşmanı bir haindi

İskilipli Atıf, Türk düşmanı bir haindi
11.10.2022
A+
A-

Necip Fazıl’ın ve siyasal islamcıların mazlum, şehit, mağdur ilan ettiği İskilipli Atıf’ın Osmanlı siciline niye bakılmaz? Ömrünün son beş yılı üzerinde yaygara koparılması anlaşılır şey değildir.

Tarihe kendi tezimizi destekleyecek tek yanlı bilgi toplamak için bakılmaz. Bizi gerçeğe götürecek bütün bilgileri topladıktan sonra karar vermeliyiz.

İskilipli Atıf 1905 yılında, dengesiz davranışları yüzünden Abdülhamit tarafından Bodrum’a sürüldü. Osmanlı Döneminde müderrislerin cami kapılarında cer açması (para toplaması) yasaktı, çünkü devletten en yüksek maaşı alıyorlardı. Bodrum’da para toplarken ihbar edilmesi üzerine suçüstü yakalandı.

Cebini doldurduktan sonra eski medrese arkadaşlarından Kırımlı İbrahim Efendi’nin pasaportunu çalarak Kırım’a kaçtı. Zaten vaazlarından sonra cami cemaatinden para toplaması da bu kaçma planının hazırlığıydı.

II. Meşrutiyet’in ilanından sonra İstanbul’a döndü. Bu defa katıldığı 31 Mart isyanında Beyazıt Meydanı’nda “Din elden gidiyor, başında fes olanlar kafirdir, kafirlerin kellesini kesin” bağrışları yüzünden İngiliz provokasyonuna destek verdiği için tutuklandı. Cezası idamdı ama Osmanlı geleneğinde müderrislere idam cezası verilemiyordu, bir haftalık hapisten sonra serbest bırakıldı.

Bu maceraperest İskilipli Atıf, günümüz Müslüm Gündüz’ünün bir benzeriydi. 1913’te, Başbakan Mahmud Şevket Paşa’nın öldürülmesi olayında suçlu bulunarak 5,5 yıllığına Sinop’a sürüldü. Sonra, Kuvvay-ı Milliye karşıtıdır. İngiliz casusu Robert Frew’in kurdurduğu İngiliz Muhipler Cemiyeti kurucusu ve yöneticisidir. Bu İngiliz maşası Alemdar Gazetesi’nde “Dinin ve devletin anahtarını İngiliz’in eline vermekte beis yoktur” diyecek kadar da İslam ve Osmanlı düşmanıdır.

İskilipli Atıf dengesiz biriydi. Sadece Cumhuriyetle değil, Osmanlı ile de kavgalıydı… Yukarıya sıraladığım bilgiler işlerine gelmediği için “Siyasal İslamcılar” tarafından görülmez, yok sayılır, inkar edilir…

Siz, “Dünya tepsi gibi düzdür” deseniz de dünya yuvarlaktır ve dönmeye devam ediyor.

Tek yanlı bilgilerle hüküm verenlere verdiğim rahatsızlık için özür dilerim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.