İBB Meclisi’nde AK Parti Grubu geri adım attı: Komisyon kuruluyor!

İBB Meclisi’nde AK Parti Grubu geri adım attı: Komisyon kuruluyor!
25.04.2019
A+
A-

AKP grubunun oylarıyla dün reddedilen ‘Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’ kurulması teklifi hakkında A Haber ekranlarında görüşlerini dile getiren Prof. Dr. Bünyamin Bezci, “CHP, uyuşturucu komisyonu diyerek, uyuşturucuya özendiriyor” demişti. AKP grubu dünkü verdikleri ret oyuna karşı oluşan tepkiler nedeniyle bugün geri adım atarak önümüzdeki ay bu konuda bir komisyon kurulması için teklif sunacağını açıkladı. Bezci’nin AKP grubunun bu kararından sonra ne diyeceği ise merak konusu oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki “Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu” ile “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu” kurulması hakkında verilen önerinin AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla reddedilmesi dünden bu yana Türkiye’nin gündeminde yer alıyor.  Komisyon kurulmasını reddeden AKP’li ve MHP’li üyeler özellikle sosyal medya üzerinden eleştiri yağmuruna tutulmuştu..

AKP GERİ ADIM ATTI

AKP grubu dünkü uyuşturucu ile mücadele komisyonuna verdikleri ret oyuna karşı oluşan tepkiler nedeniyle açıklama yaparak geri adım attı. İBB Meclisi’nde konuşan AKP Grup Başkan Vekili Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “algı operasyonu” yapıldığını savunarak Mayıs ayında meclis gündemine İBB teşkilat yapısında değişiklik yaparak Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkanlığı kurulması teklifini sunacaklarını söyledi. Sosyal Hizmetler komisyonunun adını “Bağımlılıkla mücadele ve sosyal hizmetler” komisyonu olarak değiştirip bağımlılıkla mücadele için araştırma komisyonu kurulmasını önereceklerini açıkladı.

CHP’DEN TAM DESTEK

Göksu’nun konuşmasından sonra söz alan CHP Grubu Sözcüsü Tarık Balyalı, “İktidar değişikliği nelere kadirmiş. AKP bu algı operasyonunu kendine yapmıştır. Şimdi doğru noktaya geldiler. AKP’nin bu konudaki önerilerine tam destek vereceğiz. AKP bizi izlemeye devam etsin” dedi.

Konuşmaların ardından iki parti grubunun ortak noktada buluşmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da  “Günün sonunda aynı kanaatte olgunlaşılmış karşılıklı mütalaa sonucunda güzel bir netice oluşmuştur. Dün yapılan öneri belki farklı bir boyutta anlaşılmıştır. Bugün güzel bir izaha dönüşmüştür. Karşılıklı tartışma ve doğruyu bulma çabası netice verdi” diye konuştu.

(SondakikaTürk)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.