Hedef demografik yapıyı bozmak

Hedef demografik yapıyı bozmak
17.10.2022
A+
A-

Biliyorum; başta AKP’ liler, HDP’liler, Özgür-Der, Mazlum-Der, Ensar Vakfı gibi bazı kurum ve kuruluşlar bu başlığa çok kızacaklar ama geçici koruma kapsamında Türkiye’ye kabul edilen 10 milyon Suriyeli için; “Eğitim, sağlık,ve mesleki konularda uyum politikaları geliştirmeye çalışıyoruz” sözlerinde bir Türk evladı olarak iyi niyet ve samimiyet görmüyorum.

***

Türk devleti her şeyden önce kendi vatandaşlarının hakkını ve hukukunu tesis etmekle mükelleftir. Yani kendi vatandaşlarımız sosyal, ekonomik ve psikolojik olarak bu durumdan etkilenmişse elbette herkesin söz söyleme hakkı vardır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti taşıyamayacağı yükün altına girmeye devam ettiği takdirde bunun acısını ve ızdırabını millet olarak çekmeye devam ederiz.

***

Suriyeliler siyasi mülteci kapsamında değildir. Beşar Esad tarafından hain damgası vurularak Türkiye sınırına yığılan Suriyelilerin Türkiye’ye yerleştirilmesi planlı, programlı, koordineli bir şekilde gerçekleşmiştir. İlk etapta kucak açtığımız, bağrımıza bastığımız Suriyelilerin sayısının hızla artması ve Avrupalıların da söz verdikleri yardımları yapmaması Türkiye’nin iki ayağını bir pabuca sokmuştur.

***

Elbette yaşlılara, düşkün, kadın,ve çocuklara her türlü yardım yapılmalıdır. Suriye’nin iç istikrarı temin edilene kadar devlet ve millet olarak üzerimize düşen her türlü fedakarlığı yapalım. Ancak ülkemize gelen Suriyelilerin yarısından fazlası gençtir. Bu gençler pekala rejim muhalifleri ordusuna katılarak Esed’e karşı mücadele verebilirdi. Bu gençler sahillerde nargile içmek yerine PKK’lı teröristlere karşı Türk askeri ile birlikte operasyonlara katılabilirdi. Ama yapmadılar. Vatanlarını korumak ve savunmak yerine canlarının  derdine düştüler.

***

Türkiye’yi Türksüz ve köksüz mozaik cenneti yapacağını zanneden soysuz din istismarcıları yüzünden başımıza gelmeyen musibet kalmadı. Sayın Soylu’ya nacizane tavsiyem; Türk milletinin rızası olmadıkça Suriyelilere vatandaşlık verilmesin. Kendi vatandaşlarımız sosyal refaha ulaşamamışken Suriyelilerin savunuculuğunu yapmak mevcut anayasamıza göre de zaten suçtur

***

Bugün Suriyelilerin avukatlığına soyunan kimileri gün gelecek; ”Tüh be böyle olacağını bilseydik asla destek vermezdik” diyecekler ama su köprüyü çoktan bölmüş olacaktır. Türk’e kendi vatanında nefes almayı çok gören bu adamlar yüzünden böyle giderse bir Türk’e ait mezar taşı bile bulamayacaksınız.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.