Gülsevim Rabia, bu yazı senin için…

Gülsevim Rabia, bu yazı senin için…
19.06.2021
A+
A-

Gülsevim Rabia, Bursa’da yaşayan genç kızımız… Kendisiyle hiç karşı karşıya gelmedim. Beni sosyal medyadan takip ediyor. Son paylaşımımdan sonra feryadını, isyanını mesaj yoluyla iletti.

Geçtiğimiz gün İzmir’de HDP il binasına yapılan silahlı saldırı sonucunda bir vatandaşımızın öldürülmesi olayından sonra Türkiye kamuoyunda provokasyonlara yönelik başta devlet büyükleri olmak üzere akli selim ve uyarıcı mesajlar yayınlandı.

Ben de sosyal medya hesabımdan, “İzmir HDP il binasına yapılan saldırı provokasyondur. Bir vatandaşımızın katledilmesi cinayettir, kınıyorum. Endişe duydum, etnik provokasyonlara dikkat” paylaşımında bulundum.

Değerli kardeşim Gülsevim Rabia sosyal medyadan yazdı; “Nasıl bir anlayış bu hedepye yapılanı kınıyoruz abi, Benim ağabeyim suçu olmadı halde kapımızda, Özel harekât polisi il sağlık çalışanı kanser oğlu Tofaş şefi canice katletti, Bu ne ya abimle alakalı kimse yazmadı.”

Konu kısaca; Gülsevim Rabia’nın ağabeyi polisler tarafından öldürülmüş, evinin ve ailesinin önünde geçtiğimiz günlerde… Sonrasında polisler tutuklanmış fakat konu Bursa’da gündem olmamış. Sadece bursahafıza.com sitesinde gazeteci Alim Şahin haber yapmış.

09 Haziran 2021 Çarşamba, 16:17 tarihinde, http://bursahafiza.com/2021/06/09/bursada-vahsi-cinayet‘de yer alan haber özetle şöyle:

“Bursa’da annesine kahve götüren genç polis vahşetinin kurbanı oldu. Edinilen bilgiye göre sarhoş oldukları ileri sürülen 4 sivil polis İbrahim Asani adlı genci kurşun yağmuruna tuttu yere düştükten sonra da tekmeleyerek ölümüne sebep oldu. Olay Yıldırım İlçesi Millet Mahallesi’nde meydana geldi. Görgü tanıklarından edinilen bilgilere göre kısa süre önce tartıştığı bir başka gençle ayrıldıktan sonra evinin 150 metre yakınında bir kahve ocağında çayını içti. Annesini arayarak, “anne pencereyi aç sana da kahve getiriyorum” dedi. Paket servisi kahve alarak evine gitmek için dışarı çıkan genci aniden yaklaşan bir araçtan inen 4 kişi kurşun yağmuruna tuttu. Bacağından ve sırtından yaralan genç koşarak evine doğru ilerlemeye çalıştı. Ağır yaralanan Asani yere yığıldı. Saldırganlar bir elde yerdeyken ateş ettikten sonra kafasına ve vücudunu tekmelerle darbetti. Seslere dışarı çıkan İbrahim Asani’nin annesi babası ve kız kardeşini yaralı olduğu halde “içeri girin bunlar sizi de öldürecek” şeklinde ikaz ettikten sonra hayatını kaybetti. Kanser hastası olduğu öğrenilen ve ayakta durmakta zorluk çeken anne Gülsevim Asani, “oğlumu gözlerimin önünde vahşice katlettiler, bunlar polis olamaz bunlar olsa eşkıya olur, eşkıya bile bunların yaptığını yapmaz” diyerek baygınlık geçirdi. Bursa emniyeti cinayet büro ekipleri olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.”

Gülsevim Rabia kardeşimiz haklı tabi, ağabeyini kaybetmiş. Soruşturma devam ediyor. Tutuklananlar var, annesi kanser hastası, hassas bir noktadalar ve medyaya isyan ediyorlar haber yapmadıkları için.

Sevgili Rabia, medyanın içinde bulunduğu durum içler açısı ve devlete değen olaylar ne yazık ki haber yapılmıyor. İsyanında elbette haklısın ama mesleğini cesurca yapan gazeteciler de var.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.