Dünya Şampiyonası’nda bir Osmangazili…

Dünya Şampiyonası’nda bir Osmangazili…
21.01.2019
A+
A-

Özel Osmangazi Gençlik ve Spor Kulübü Öğrencisi Erhan Yağız Söylemez, Ankara’da gerçekleştirilen Para-Taekwondo Türkiye Şampiyonası’nı birincilikle tamamlayarak, Türkiye’yi, Şubat ayı içerisinde Antalya’da gerçekleştirilecek olan Dünya Şampiyonası’nda temsil etmeye hak kazandı.

Milli Sporcu Erhan Yağız Söylemez, geçtiğimiz hafta Ankara’da gerçekleştirilen Para-Taekwondo Türkiye Şampiyonası’nda karşılaştığı tüm rakiplerini yenerek birincilik madalyasının sahibi oldu.

17 yaşındaki Milli Para-Taekwondo sporcusu Söylemez, bu birincilikle beraber, Şubat ayı içinde Antalya’da yaklaşık 70 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek olan Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etme şansı yakaladı.

“Bayrağımızı göndere çektirmek istiyorum”

Milli Takım Antrenörü Ekrem Kesgin’in nezaretinde turnuvaya hazırlanan Türkiye Şampiyonu Erhan Yağız Söylemez, hedefinin Para-Taekwondo Dünya Şampiyonası’nda, Türk bayrağını göndere çektirmek ve İstiklal Marşı’mızı okutmak istiyorum. Bunu yapacağıma inanıyorum” dedi.

“Ülkemizi olimpiyatlarda temsil edeceğim inşallah”

6 yıldır Para-Taekwondo müsabakalarına katıldığını belirten Söylemez, “5’nci sınıftayken antrenörüm Ekrem Kesgin’in teşviki ile bu spora başladım. Hocam ve ailemin desteğiyle bugünlere geldim. Şuanda milli sporcuyum. Kamptan sonra dünya şampiyonasına katılacağım; orada Bursa’yı ve Türkiye’yi temsil edeceğim. Turnuvadaki hedefim İstiklal Marşı’mızı o uluslararası arenada çaldırmak ve bayrağımızı göndere çektirmek. Ben doğuştan engelliyim. ‘Para’ ifadesi de buna dair bir ifade. Bu turnuvada benim yaşımda çok az sporcu var. Dünyanın her yerinden, Senegal’den, Tunus’tan, Brezilya’dan gelen ve daha çok 30’lu yaşlardaki rakiplerle mücadele ediyoruz. Bu sporcularla müsabakalar yapacağım” dedi.

İlerleyen yıllarda ülkemizi olimpiyatlarda temsil etme gibi bir hayalinin olduğunu hatırlatan başarılı sporcu Erhan Yağız Söylemez, bunun için çok çalıştığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.