DP Gençlik Kolları’ndan YKS tepkisi

01.08.2018
A+
A-

Bu yıl ilk kez uygulanan YKS sisteminde alınan kötü sonuçlara bir tepki de Demokrat Parti’den geldi. Konuya ilişkin açıklama yapan Gençlik Kolları Başkanı Üründül, başarısızlığın Türkiye’nin geleceği için alarm verdiğine dikkat çekti.

Demokrat Parti (DP) Gençlik Kolları Genel Başkanı Polat Üründül, yeni açıklanan YKS sonuçlarıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Sınav sonuçlarına bakılınca öğrencilerin kötü ortalamalarının 15 yılda 14 kez değişen eğitim sistemiyle alakalı olabileceğini belirten Üründül, matematik, fen bilimleri, Türkçe ve yabancı dil alanındaki başarısızlığın Türkiye’nin geleceği için alarm verdiğini belirtti.

Üründül; “Yabancı dil alanında 131 Bin 423 adayın sınava girmiş olması, öğrencilerin pozitif bilimlerden umudunu kesmiş olduğunu gösteriyor. Üstelik dil alanındaki öğrencilerin şimdiki başarısızlığı, gelecek nesillerin dil eğitimini de olumsuz etkileyecek. Dil eğitimi Türkiye’deki en büyük problemlerden. Gençlere az bir veya iki yabancı dil öğretmeden hiç bir alanda diğer ülkelerle yarışamayız” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin tüm alanlarda bu kadar kötü ortalamalar yapmasının umutsuzluk yaratmaması gerektiğini söyleyen Polat Üründül, laik ve bilimsel eğitime daha çok önem verilmesinin yeni dönemde şart olduğunu, pozitif bilimler ve dil öğretiminin eğitimin ana direği olması gerektiğini belirtti . Genç başkan, açıkta kalan öğrencilerin sayısını da, hükümetin eğitim konusundaki yanlışta ısrar eden politikalarına bağladı.

(Kaynak: Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.