İYİ Partili vekiller için ‘Askıda Bilet’ kampanyası

İYİ Partili vekiller için ‘Askıda Bilet’ kampanyası
14.08.2023
A+
A-

medyasiyaset.com yazarı Murat Selamoğlu yazdı: İYİ Parti milletvekilleri için ‘Askıda Bilet’ kampanyası başlatıyoruz…

Geçtiğimiz hafta Akbelen ormanlarındaki katliamı görüşmek üzere Meclisi olağanüstü toplantıya çağıran CHP ve muhalefet, 37 vekilin  Meclis’te yer almaması üzerine önerge reddedilmişti.

Muhalefetten 37 vekilin Akbelen ormanları ile ilgili Meclis’te yer almaması tartışmaları da beraberinde getirirken, bu 37 vekilin Meclis’te olağanüstü toplantıya katılmama nedenleri de şaşkınlık yarattı.

Mecliste toplantıya katılmayan muhalefet milletvekillerinden CHP’lilerin ‘mazeretimiz var’, İYİ Partililerin ‘yol parası maliyetleri yüksek’, YSP’lilerin ise ‘programlarımız var’ şeklindeki mazeretleri eleştirilerin odağında yer aldı.

medyasiyaset.com yazarı Murat Selamoğlu, Akbelen ormanları ile ilgili önergenin görüşülmesi için Meclis’teki olağanüstü toplantıya ‘yol parası maliyetleri yüksek’ gerekçesi ile katılmayan İYİ Partili vekiller için, ”Bu 6 milletvekili için “Askıda bilet kampanyası” başlatalım… O da olmazsa İYİ Partinin mecliste ultra zengin 23 milletvekili var, onlar imece usulü bu 6 vekilin yol parasını karşılasınlar.” diye yazdı.

İşte medyasiyaset.com yazarı Murat Selamoğlu’nun o yazısı:

”TBMM’de Akbelen için genel görüşme açılması talebine yönelik CHP’nin verdiği önerge 37 oy farkla reddedilmişti. Önerge için 244 kabul oyu kullanılırken 281 vekil ret oyu kullanıldı ve Meclis 1 Ekim’e kadar çalışmalarına ara verdi.

Ne ilginç ki 37 farkla reddedilen önergede, 37 muhalefet milletvekilinin mecliste olmadığı ortaya çıktı.Yani 37 muhalefet milletvekili mecliste olsaydı önerge görüşülecekti.

O gün Medya Siyaset haberin manşetini, ‘Kim Bu 37 Vekil’ diye atmıştı.

CHP’den 6 milletvekili, YSP’den 15 milletvekili, İYİ Parti’den 6 milletvekili, DEVA’dan 3 milletvekili, TİP’ten 2 milletvekili (Can Atalay  cezaevinde tutulduğu için katılamıyor), Demokrat Parti’den 2 milletvekili, DBP’den 2 ve HDP’den 1 milletvekili katılmadı. Saadet Partisi grubu tam kadro meclisteydi.

Ve nihayet o vekillerin kim oldukları ortaya çıktı. Trajikomik olansa vekillerin o gün neden  mecliste olmadıklarının sebebiydi.

Cumhuriyet Gazetesinin yaptığı habere göre önergeyi veren CHP’den Bursa milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, TBMM başkanvekili ve Denizli milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Elazığ milletvekili Gürsel Erol, İstanbul milletvekili Erdoğan Toprak, İzmir milletvekili Rahmi Aşkın Türeli ve Düzce milletvekili Talih Özcan’ın “siyasi çalışmaları nedeniyle mazeret bildirerek katılmadığı” öğrenildi.

İYİ Parti’den ise 6 milletvekili katılmadı. Bu isimler Adana milletvekili Ayyüce Türkeş Taş, Edirne milletvekili Mehmet Akalın, Hatay milletvekili Adnan Şefik Çirkin, İstanbul milletvekili Seyithan İzsiz ve Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu ile Konya milletvekili Ünal Karaman’dı. Söz konusu vekillerin “yaz tatili nedeniyle seçim bölgelerinde oldukları, Ankara’ya geliş-gidiş maliyetlerinin 5 bin lira gibi yüksek bir maliyeti bulduğu, ülkenin ekonomik halinin ortada olduğu” gerekçesiyle katılmadıkları kaydedildi.

Değerli okurlar, burada yazıya bir parantez açarak İYİ Partinin ilk girdiği 2018 seçimlerine dönmek istiyorum.

“Yeni kurulmuş, kadroları henüz oluşmaya başlamış, devletten beş kuruş yardım almadan girilen bir seçimdi. Teşkilatlarda sınırlı bir para varken genel merkezden maddi destek gelmiyordu. O dönem İYİ Partili gençlerin maddi ve manevi çabası tüm bu olumsuzluklarda partinin meclise girmesinde önemli bir faktör oldu.

O dönem İzmir’de İYİ Parti için çok fazla çaba verenlerden biri de ben oldum. İzmir Gençlik kollarının can siperane çalışmalarına bizzat şahidim. İzmir Gençlik kollarının teşkilat başkanı Caner Dağdeviren diye bir kardeşimiz vardı. İYİ Partiye gönül verdiği için işten çıkartılan bu genç kardeşim aldığı tazminatı seçim sürecinde İYİ Parti bir oy fazla alsın diye harcadı.

Akşener’in Tire’de miting yaptığı gün partili gençlerden biri yanıma geldi utanarak bana bir su ısmarlar mısın  ‘suyu alacak param kalmadı, son paramı İzmir’e dönüş yolunda otobüse vereceğim’ dedi.

O kadar çok örnek var ki verebileceğim.İYİ Partinin ilk seçimde yakaladığı başarıda bu gençlerin çektiği cefa, aç susuz kalmak pahasına verdikleri çaba var…

Gelelim bugüne…

Yukarıda yazdığım gibi 6 İYİ Partili milletvekili mecliste yemin ettikleri gün aldıkları 70 binden fazla (3 aylık aldılar yaklaşık 210 bin TL) maaşa rağmen o önemli görüşmeye yol parasının fazlalığını bahane ederek katılmadılar…

Gösterdiğiniz bu bahane nedeni ile, sizler milletvekili olsun diye cebinde sadece yol parası kalan, aç susuz çalışan,siz ceylan derisi koltuklarda otursun diye emek veren,işten çıkartılan ama yılmayan o İYİ gençlerden utanın…

Lafı evirip çevirip yazıyı uzatmaya gerek yok.

Bu 6 milletvekili için “Askıda bilet kampanyası” başlatalım…

O da olmazsa İYİ Partinin mecliste ultra zengin 23 milletvekili var, onlar imece usulü bu 6 vekilin yol parasını karşılasınlar.

Yok oda olmaz derseniz Cuma namazı sonrası cemaatten bu vekiller için bağış toplayalım.

Bunu yapalım ki ‘Yüce Meclis’ çatısı altında asıl görevlerini yapsınlar…

Bunu yapalım  ki o cefakar, vefakar İYİ Gençliğin hakları teslim edilsin…

Buradan Meral Akşener’e de çağrı yapalım… Bu kampanyayı başlatın ve ilk bağışı da siz yapın…”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.