Devrim Kanunlarını Delen Kılıçdaroğlu…

Devrim Kanunlarını Delen Kılıçdaroğlu…
08.10.2022
A+
A-

Mustafa Kemal Atatürk, ”Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Dervişler müritler memleketi olamaz.” diyerek 30 Kasım 1925 yılında kabul edilen bir kanunla tekke ve zaviye dergahlarını kapattırmış; şeyhlik, dedelik, çelebilik gibi unvanları yasaklamıştı.

***

Ve Nihayet Atatürk’ün partisinin başında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, ”yürekli çözümler getireceğiz” diyerek AK Parti’nin yaktığı ateşin üstüne benzin dökmeye başlamıştır. Recep Tayyip Erdoğan, “Kılıçdaroğlu bana pas attı. Ben de bir santrafor olarak bunu gole çeviriyorum” demiştir.

***

Cumhuriyeti ‘reklam arası’ gören AKP zihniyeti için tekke ve zaviyelerin kaldırılması bulunmaz bir fırsattır. AKP bile cemaat ve tarikatları meşrulaştıracak bu adımı atamamıştı. Bu kanun çıktığı takdirde sosyolojik gerçeğimiz dedikleri cemaat ve tarikatlar yasal güvenceye kavuşacak, devletten yardımlar almaya başlayacak, cemaatlerin başında bulunan din tüccarları ise toplumun kanaat önderleri olarak anılacaktır.

***

Ben bugüne kadar Tayyip Erdoğan gibi Kemal Kılıçdaroğlu’nun da ağzından Türk kelimesini duymadım ”Ne Mutlu Türküm Diyene” sözünü söylemek onlara çok zor geldi. ”Ben ehlibeyt’ten Peygamber soyundan geliyorum” diyen Kılıçdaroğlu, “Ben Dersimli Kemal’im” diyerek Atatürk’ün aziz hatırasına saygısızlık etti.

***

Kılıçdaroğlu ve Recep Tayyip Erdoğan’ın kafasında anayasanın ilk 4 maddesinin değiştirilmesi vardır. Bu maddeler önce esnetilecek, sonra teker teker değiştirilmesi gündeme gelecektir. Güneydoğu’da Kürtlere özerklik verilmesi, Suriyeli sığınmacıların Anadolu’da sürekli olarak ikamet ettirilmesi AKP ve CHP’nin ortak düşüncesidir.

***

Bu da gösteriyor ki bir sonraki dönemde Cumhur İttifakı’nın yanında MHP olmayacaktır. Çünkü hiçbir Türk milliyetçisi MHP’nin bu ihanet organizasyonu içinde yer almaz ve vatanın bölünmez bütünlüğünden taviz vermez..

***

Tekke ve zaviyeler kanununun ortadan kaldırılmasından sonra sıra ”Devletin resmi dili Türkçe’dir” maddesine gelecektir. Atatürk’ün devrimlerinin kontrolü ve denetimini yapmak zorunda olan siyasi iktidarlar maalesef Atatürk’e ve devrimlerine ihanet etmişlerdir.

***

Sayın Kılıçdaroğlu’na buradan soruyorum;

Bu sizin yaptığınızı mandacılar, işbirlikçiler, işgalciler velhasıl Türkiye düşman unsurları yapsaydı anlardım. Recep Tayyip Erdoğan’a pas verirken utanmadınız mı hiç…

Atatürk’ün kemiklerini sızlatmaya ne hakkınız var?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.