Devletin arka sokaklarında neler oluyor?

Devletin arka sokaklarında neler oluyor?
07.05.2021
A+
A-

Devletin arka sokakları kamuoyundan saklanan konuşulmayanların konuşulduğu yerlerdir ve bu sokaklarda sırlara yer yoktur.

Türkiye son on gündür sosyal medyada Organize Suç Örgütü Reisi Sedat Peker’in açıklamalarına kilitlenmiş durumda. Sedat Peker yıllardır devletin arka sokaklarında racon kesenlerden biri olarak tanınıyor ve bu sefer raconu kalemini kıranlara kesiyor.

Sedat Peker, youtube kanalında ikinci videosunu yayımladı ve önemli iddialarda bulundu. Hedefinde AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar ve babası eski Adalet bakanlarından Mehmet Kemal Ağar vardı.

Tarihler 28 Mart 2019’u gösterdiğinde Elazığ’da 21 yaşındaki gazeteci Kırgızistan uyruklu Yeldana Kaharman evinde ölü bulunmuş ve ölüm sebebi intihar olarak açıklanmıştı.

Gazeteci Sedat Sur sosyal medya hesabından, “Eski İçişleri Bakanı, Mehmet Ağar’ın oğlu tarafından tecavüz edildikten bir gün sonra evinde ölü bulundu. Ağar oğlunu helikopterle aldırdı. Olay kayıtlara “şüpheli ölüm” “intihar” diye geçti.”

Kırgız gazeteci Yeldana Kaharman, Elazığ’da Kanal 23 TV’de çalışıyordu. İletişim Fakültesi Öğrencisi olan Yeldana, 27 Mart 2018 tarihinde Mehmet Ağar’ın oğlu Tolga Ağar tarafından röportaj bahanesiyle Dersim/Pertek ilçesine çağırıldı. Ağar’ın oğlu burada Yeldana’ya tecavüz ediyor. Yeldana, yarı çıplak halde kaçarak Pertek Jandarma Karakol’una sığınıyor. Yeldana, karakolda iken Mehmet Ağar’a haber veriliyor. Ağar, oğlunu helikopter göndererek bölgeden çıkartıyor. Yeldana da eve gönderiliyor. Bir gün sonra Yeldana evinde ölü bulunuyor. Olay haberlerde “şüpheli ölüm” “intihar” diye geçiyor.

Elazığ’da yaşayan herkes bu olayı bu şekilde biliyor ancak devletin korkusundan kimse konuşmuyor. Not: Sağlam kaynaklardan ulaşan bilgilerle yazdım” paylaşımlarında bulunmuş ve ardından konuyla ilgili haberlere erişim engeli getirilmişti. Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Yeldana Kaharman, Elazığ’da kanal 23 TV’de çalışıyordu.

Olayın üzerinden iki yıl geçmesine rağmen doğu ve güneydoğu yerel basını her fırsatta Kırgızistan uyruklu gazeteci Yeldana Kaharman vakasını gündemde tutmaya çaba harcadılarsa da erişim engelleriyle karşılaştılar, hatta gözaltına alınan gazeteciler oldu.

***

Bu sefer ise işler racona göre olmadı. Sedat Peker, 21 yaşındaki gazeteci Yeldana Kaharman’ın AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar tarafından tecavüze uğradıktan sonra evinde ölü bulunduğunu iddia etti.

Bir başka iddiası ise Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün oğlu Emir Sarıgül ile Tolga Ağar’ın kokain partisinde silahla ateş ettiği ve suçu Emir Sarıgül’ün şoförünün üstlendiği iddiasıydı. Ayrıca olayın hemen sonrasında Mehmet Ağar ve şu an yurt dışında kaçak olan Sezgin Baran Korkmaz’ın geldiği iddiası, tabi Mustafa Sarıgül’ün de.

İsimleri analiz ederseniz devletin ve milletin önünde siyasi olarak karşıt görüşte olanların aslında arka sokaklarda nasıl kol kola gezdiğini görüyorsunuz.

Sadece Sedat Peker mi iddialarda bulunuyor; tabi ki hayır… İncelediğinizde farklı kişilerin insanın kanını donduran itiraflarını izleyebilirsiniz.

Peki, devlet ne yapıyor?

Devlet sessiz kalmayı tercih ediyor şimdilik.

Derler ki; “Devlet, eşkıya ile harp etmek için eşkıya yetiştirince pazarlık yapmamak için yutkunurmuş.”

Gladyo içimize girdiğinden beridir acı tecrübemizdir bu derin devlet hikâyeleri, devletin çocuğum dediklerinin bir ferman iki madalya ile reis olup eşkıyalık yapması ise bir başka acı gerçeğimizdir.

Önceleri eşkıyanın türkü yakılanı makbuldü halk arasında adaletsizliğe isyan ettikleri için, şimdi ise kahpe soyu olanı makbulmüş gibi geliyor ama bu cins bu topraklarda yetişmeyen cinstir.

Devlet okyanus gibidir, kendisinden olmayanı zamanı gelince bünyesinden atacaktır.

Devletin arka sokaklarında şimdilik racon konuşuluyor. İddialarla bu iş nereye gider bilinmez, işin içine Sam Amca da girerse, her gelişmeye hazırlıklı olalım derim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.