CHP, Bursa’ya ‘boş koltuk’ atadı!

CHP, Bursa’ya ‘boş koltuk’ atadı!
04.01.2023
A+
A-

Neredeyse iki ay önce görevden alınan CHP Bursa İl Gençlik Kolları, bu kadar zamandır hala boş duruyordu.

İktidar olacağını iddia eden bir partinin seçime kısa bir zaman kala en aktif olması gereken organını iki ay kadar ‘siyaseten’ uzun sayılacak bir süre boş bırakması akılla izah edilebilir bir durum değil.

Bunu bir kenara bırakıp, sizinle görevden alınma sürecinden bugüne kadar yaşanan gelişmeleri paylaşacağım.

Tarafı olduğum için kongre sürecine dair çok fazla bir şey söylemek istemiyorum ama bin bir türlü işlerle seçilen önceki dönem il gençlik kolları hizipleşmenin boyutunu kaçırıp, kendi içinde de sürdürünce ikiye bölündü.

Etkinliklerde bir avuç gencin olması tepkilere sebep olurken bir de başını MYK olmak için çocuğunu bile siyasete alet edenlerin çektiği diğer grubun da mevcut yönetime karşı baş kaldırması 1 yıldır Bursa’nın genel merkezin radarına girmesine sebep oldu.

Bölünen ekiplerin kendi içindeki kavgası 6-7 ay önce zirveye tırmandı ve Yalçın Yazıcı’nın görevden alınmasına kesin gözüyle bakılırken uzun süren hastalık sürecinden dolayı görevden alma ertelendi.

Ama sahadaki yetersizlik tahammül edilemez seviyeye gelmesi, İstanbul gibi büyük bir kentte bile genel merkezin ‘gençlere mektup’ projesi %80’e yakın tamamlanma oranına ulaşılmasına karşın Bursa’da ‘0’ çekmesi, yine başını Bursalı MYK’nın çektiği iddia edilen imza toplama vb. süreçlerle görevden alma kesinleşti ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bursa ziyaretinin ardından karar tebliğ edildi.

Buraya kadar olan süreç hakkında geç kalınmış bir karar olması dışında dikkate değer bir gelişme olduğunu söyleyemem.

Gençlik Kolları Genel Merkezi görevden almanın ardından Bursa’ya bir heyet göndererek partili gençlerle başta olmak üzere bir çok kişiyle görüşüp, yeni yönetim hakkında fikirlerini aldı.

Bu gelişme Bursa’da, ‘Genel merkez fikirlerimize önem veriyor, herkesi kucaklayacak bir yönetim atayacak’ heyecanı yaşanmasını sağladı.

Fakat süreç bununla sınırlı kaldı ve neredeyse iki ay geçmesine rağmen, seçimlere bu kadar kısa bir süre kalmışken ne bir atama yapıldı, ne de bir açıklama!

Ve bugün öğreniyoruz ki; 4 aylık parti üyesi, siyasi geçmişi olmayan, parti program ve teamüllerini bile bilmeyen sadece avukat ve başı kapalı olması pozitif ayrımcılığıyla bir hanımefendi atama kararı alınmış.

CHP’nin kendi evlatlarını yemesine CHP’liler artık alıştı ama bu kadarı da artık hak yemek değil de nedir?

Bu örgütte yıllardır emek veren, çalışan, harçlığından arttırıp partiye katkı koymaya çalışan, gözaltına alınan, bedel ödeyen o kadar gencin hakkı yenmiş olmayacak mı?

Emek tek kriter değildir derseniz, bu partide hiç mi tahsilli genç kalmadı?

Bu partide hiç mi genç kadın kalmadı?

İktidara tepki gösterirken ‘liyakat’ diye bağıran bir partinin ‘en tepe yöneticileri’ kendi yoldaşlarına gelince liyakati nasıl unutabiliyor?

Bu genç hanımefendinin avukat ve başı kapalı olması dışında hangi liyakatine dayanarak atıyorsunuz?

Genç kadın kardeşim siyasete de, partiye de yeni girdiği için neyle karşılaşacağının farkında değil ama yıllardır bu partide siyaset yapmış, her türlü ilişkileri bilen ‘en tepe yöneticiler’ bu kız kardeşimizi kurtlar sofrasına yem ederek neyi amaçlıyor?

Bu kadar bölünmenin, hizipçiliğin, abi siyasetinin olduğu bir yerde birleştirici ve çalışan bir yapıyı ‘henüz acemi’ kardeşimiz nasıl kuracak?

Bursa başarısızlıklarla dolu koskoca 2 yılını zaten kaybetti!

Belediye seçimini kazanacağımız kritik bir süreçte bu kente bir kez daha 2 yıl kaybettiremezsiniz!

Bu gençlerin ahı, bu gençlerin emekleri her dünyada yakanıza yapışır!

Kuvvetle muhtemeldir ki; karar MYK’da Bursa’yı temsil eden Seda Bozdağ Güzelkaya’nın operasyon çekmesiyle direkt Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik’ten çıkmıştır.

Anlayacağınız onlarca gencin emeğinin çöp edilmesi sadece ‘2 kişi’nin iki dudağı arasında, yazık!

Geçmiş olsun gençler, geçmiş olsun Bursa!

Saygılarımla…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.