Bursalı öğrencilerin ‘dönüşüm’ çalışması

Bursalı öğrencilerin ‘dönüşüm’ çalışması
01.06.2018
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Dünya Çevre Günü ve Haftası münasebetiyle hazırladığı ‘Dünya Çevre Günü Etkinlikleri’ tüm hızıyla devam ederken, öğrenciler atölye çalışmalarına katılarak hem geri dönüşüm malzemeleriyle el becerilerini geliştiriyor, hem de çevreye olan duyarlılıkları artıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda 25 Mayıs-5 Haziran tarihleri arası düzenlediği ‘Dünya Çevre Günü Etkinlikleri’, daire başkanlıkları ve belediye iştiraklerinin bir dizi faaliyetleriyle devam ediyor. Atölye çalışmalarından sahil ve dip temizliğine, çevre temalı Karagöz-Hacivat gösterisinden resim sergisi ve doğa yürüyüşüne kadar birbirinden farklı ve eğlenceli programlar Bursalılarla buluşuyor.

Karagöz Hacivat gösterisiyle başlayan etkinlikler, Kütüphaneler Şube Müdürlüğü’;nün katkılarıyla Ali Paşa Oyuncak, Lala Şahin Paşa Çocuk ve Hançerli kütüphanelerinde yapılan geri döşüm atölyeleri ile devam etti. Çalışmalara Rahmiye Malcıoğlu İlkokulu, Ataevler Anaokulu ve Mümin Gençoğlu İlkokulu’;ndan gelen 75 öğrenci, ‘Dünya Çevre Günü’ hakkında bilgilendirildi. Daha sonra öğrenciler, atölye çalışmalarına katılarak hem el becerilerini geliştirdi hem de çevreye karşı duyarlı olmayı öğrendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.